Droomavond van gouden wissel Excelsior valt toch nog in duigen

Reacties

Excelsior heeft zich zaterdagavond op een gedeelde eerste plaats genesteld in de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers pakten buitenshuis een punt tegen Go Ahead Eagles, al zat er geruime tijd meer in.

Droomavond van gouden wissel Excelsior valt toch nog in duigen
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
2 - 2
Excelsior
Excelsior

Go Ahead won zijn beide thuisduels in dit seizoen en begon ook nu goed. Na twintig minuten poeierde Elmo Lieftink, die even daarvoor al rakelings naast schoot, de bal binnen na een prima aanval. Kowet kreeg meer mogelijkheden, maar Richard van der Venne en Thomas Verhaar hadden het vizier niet op scherp staan.

Excelsior ging efficiënter om met zijn kansen, al duurde het wel tot de tweede helft voordat daar echt invulling aan werd gegeven. De onverwachte held van de Kralingers luisterde naar de naam Ahmad Mendes Moreira. De Schiedammer met Guinese roots kwam aan het begin van het tweede bedrijf binnen de lijnen en scoorde daarna twee keer in een kwartier tijd.

Zijn eerste balcontact was al meteen goud waard. Na een voorzet van rechts bleef Mendes Moreira uiterst koel en verschalkte hij Hobie Verhulst (1-1). En nadat Robin van der Meer aan de overzijde de lat had geraakt sloeg hij nogmaals toe: dit keer vond hij de verre hoek langs Verhulst (1-2).

Naarmate de tijd verstreek drong Go Ahead weliswaar aan, maar het leek er niet meer op dat de fans aan de Vetkampstraat nog eens op zouden veren. Vlak voor tijd kwam de ploeg echter toch nog terug tot 2-2. Alexander Bannink kreeg de bal pardoes in de voeten na een merkwaardige kopbal van Van der Meer. Hij verschalkte Alessandro Damen diagonaal en schonk de Eagles zo een punt.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer A. Mendes Moreira
Meer over A. Mendes Moreira
Meer A. Bannink
Meer over A. Bannink
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.