Droomavond Saka na EK-debuut op Wembley: 'Ik woonde hier om de hoek'

Reacties

Hoewel Engeland niet overtuigde tegen Tsjechië beleefde Bukayo Saka een droomavond tegen Tsjechië. Voor het eerst speelde hij op een EK. Nota bene in het stadion dat om de hoek staat van zijn ouderlijk huis: Wembley. 

Droomavond Saka na EK-debuut op Wembley: 'Ik woonde hier om de hoek'
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
0 - 1
Engeland
Engeland

Na de 1-0 zege op Kroatië en de 0-0 tegen Schotland kreeg Saka dinsdagavond eindelijk zijn eerste speelminuten op het EK. 'Een geweldige ervaring. Het was de eerste keer dit toernooi dat ik op Wembley speelde, het stadion dat om de hoek staat van het huis waar ik vroeger woonde. Om de fans mijn naam te horen scanderen was echt een geweldige ervaring', aldus Saka, die na afloop werd verkozen tot Man of the Match.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En de negentienjarige Saka mag mogelijk in de achtste finale weer op Wembley spelen. Engeland speelt namelijk de volgende ronde ook in Londen: 'Dat is enorm belangrijk voor ons. Dit is ons thuis en we hebben hier al heel veel wedstrijden gewonnen. Het is geweldig om hier te mogen spelen. Wie we ook treffen: ik weet zeker dat we ze kunnen verslaan', zo blikte Saka bij ITV vooruit op de volgende ronde tegen de nummer twee van Groep F, de poules des doods met Frankrijk, Duitsland en Portugal.

Omdat er een duel wacht met de nummer twee van die loodzware poule gingen er vooraf ook stemmen op dat het misschien beter was om niet te winnen van Tsjechië. Daar dacht Saka echter geen moment over na: 'De manager zei dat ik het veld op moest gaan en mezelf moest laten zien. Omdat we al door waren, hadden we iets meer vrijheid, maar ik moest volgens de trainer gewoon spelen zoals ik het hele seizoen al speelde. Bij de goal was ik in de buurt, maar ik kon er net niet bij.'

De jongeling kreeg bovendien nog de complimenten van de captain, Jordan Henderson: 'Bukayo was uitstekend. Jack Grealish was fantastisch. Raheem Sterling scoorde. Het is geweldig om weer voor de fans terug te keren op Wembley in de volgende ronde.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
2-0
+2
7
2
Kroatië
3
1
1
1
4-3
+1
4
3
Tsjechië
3
1
1
1
3-2
+1
4
4
Schotland
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.