Droomafscheid Siem de Jong: in de eerste helft al twee keer raak

Reacties

Siem de Jong maakte deze week bekend dat hij stopt als voetballer, waardoor zijn afscheidswedstrijd bij zijn jeugdliefde De Graafschap die tegen FC Den Bosch ging zijn. De Jong verspilde weinig tijd op zijn grote avond: al voor rust was het twee keer raak.

Droomafscheid Siem de Jong: in de eerste helft al twee keer raak
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
3 - 0
FC Den Bosch
FC Den Bosch

De Jong opende na een kwartier de score. De Graafschap kwam door over de rechterkant, een voorzet belandde bij De Jong en die bedacht zich geen moment. Een droge schuiver later stond het 1-0 voor de Superboeren, het 116e doelpunt in de loopbaan van de man die naast zijn huidige club ook onder meer Ajax, PSV en Newcastle United diende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nummer 117 liet niet lang op zich wachten: De Jong liet de Bossche keeper Wouter van der Steen geen enkele kans met een knap schot via de grond.

Voor De Graafschap zijn de treffers overigens van weinig waarde. De club uit Doetinchem had gehoopt om dit seizoen de aansluiting te vinden met de bovenkant van de Keuken Kampioen Divisie, maar zelfs een plek in de nacompetitie zat er eigenlijk geen moment in. Na het treffen met Den Bosch en het afscheid van De Jong gaan de poorten van De Vijverberg voorlopig dus op slot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.