Drommel moet vrezen bij PSV: nieuwe kans lonkt voor Mvogo

Reacties

Joël Drommel lijkt zijn basisplaats bij PSV opnieuw kwijt te raken. De kans is groot dat trainer Roger Schmidt donderdagavond in het Conference League-duel met Leicester City kiest voor Yvon Mvogo.

Drommel moet vrezen bij PSV: nieuwe kans lonkt voor Mvogo
Leicester City
Leicester City
0 - 0
PSV
PSV

Drommel maakte zaterdag tijdens het uitduel met FC Twente opnieuw geen sterke indruk. Dat was niet voor het eerst dit seizoen. Uit Opta-cijfers bleek dat de 25-jarige sluitpost acht doelpunten meer tegenkreeg dan mag worden verwacht. Voor het eerste deel van het tweeluik met Leicester City lijkt Schmidt terug te grijpen op Mvogo, die voor de komst van Drommel nog eerste keus was.

Dat scenario speelde zich in januari van dit jaar al eens af. In de thuiswedstrijd tegen AZ kreeg de Zwitserse doelman toen de voorkeur. Dat pakte uiterst ongelukkig uit, omdat uitgerekend een fout van Mvogo een nederlaag van PSV inleidde. De huurling van RB Leipzig krijgt tegen Leicester City een nieuwe kans onder de lat bij de Eindhovenaren.

'Alles is mogelijk. Je kan altijd wisselen, ook keepers', hulde Schmidt zich woensdag in nevelen op de persconferentie. 'Dat hoort bij het voetbal. Als je keeper rood krijgt of geblesseerd raakt moet je ook wisselen, dat is niks speciaals. We maken er altijd iets groots van, maar je moet de prestaties en de opties binnen je selectie beoordelen. En dan moet je een beslissing nemen. Dat is mijn taak.'

Dubbele ontmoeting
PSV speelt donderdag uit tegen Leicester City. Volgende week donderdag is de return in het Philips Stadion. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de halve finale van de Conference League. Daarin is de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen FK Bodø/Glimt en AS Roma de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.