Drommel maakt 'sportieve keuze' en blijft behouden voor FC Twente

Reacties

FC Twente gaat met Joël Drommel de Eredivisie in. De 22-jarige doelman heeft maandag zijn aflopende contract met de Tukkers verlengd tot halverwege 2021. De verbintenis bevat bovendien een optie voor nog een seizoen.

Drommel maakt 'sportieve keuze' en blijft behouden voor FC Twente

Drommel was afgelopen seizoen een vaste waarde in het team dat beslag legde op de eerste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. 'Joël Drommel heeft een geweldig seizoen achter de rug. Zijn bijdrage aan de titel is enorm geweest. Met zijn contractverlenging geeft Joël een belangrijk signaal af', zegt technisch directeur Ted van Leeuwen op de clubsite van FC Twente.

'Ondanks zijn transfervrije status heeft hij voor een verlenging bij FC Twente gekozen. Dat betekent dat hij een sportieve keuze maakt, geen financiële. Joël maakt met die keuze duidelijk dat hij kiest voor FC Twente, de trainers en de nieuwe aanpak. De technische staf is geweldig blij met zijn beslissing en die stemming is er ook bij de spelers.'

Drommel, die al in het najaar van 2015 debuteerde in de Twentse hoofdmacht, speelde tot nu toe 66 competitieduels voor de Tukkers. Ook in persoonlijk opzicht beleefde de sluitpost een sterk seizoen, getuige zijn uitverkiezing tot Keeper van het Seizoen.

In februari stond Drommel in gesprek met VI al uitgebreid stil bij zijn ontwikkeling. 'Ik was wel toe aan een wat zorgelozer seizoen, ja. In die zin kwam de degradatie voor mij persoonlijk niet slecht uit. In de Eerste Divisie speel je veel wedstrijden. Daardoor ontwikkel je je en kweek je zelfvertrouwen. Had ik wel even nodig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.