Drommel kiest toch voor FC Twente en verlaat Jong Oranje

Reacties

Joël Drommel heeft zich alsnog afgemeld bij Jong Oranje. De 21-jarige doelman keert terug naar FC Twente, dat aanstaande zaterdag gewoon een wedstrijd speelt in de Keuken Kampioen Divisie tegen TOP Oss.

Drommel kiest toch voor FC Twente en verlaat Jong Oranje

Drommel gaf onlangs in gesprek met Tubantia nog aan te twijfelen of hij gehoor zou geven aan de oproep van bondscoach Erwin van de Looi. Aanvankelijk meldde de doelman zich in Zeist, maar na de eerste trainingssessie heeft hij besloten Jong Oranje toch weer te verlaten. Yanick van Osch (Jong PSV) is opgeroepen als zijn vervanger. Justin Bijlow (Feyenoord) en Indy Groothuizen (ADO Den Haag) zijn de andere twee keepers in de selectie.

'Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat Joël het team verlaat', zegt Van de Looi op de KNVB-website. 'We hebben hem niet voor niets geselecteerd en hadden hem er graag bij gehad. Wel is het zo dat we spelers nodig hebben die hier voor de volle honderd procent willen zijn. Joël gaf aan zich op dit moment liever te richten op zijn club en deze keuze hebben wij te respecteren. Met Yanick hebben we nu een prima vervanger in onze selectie.'

Jong Oranje bereidt zich voor op de cruciale kwalificatieduels met Engeland (6 september, Norwich) en Schotland (11 september, Doetinchem) voor het EK van volgend jaar. Bondscoach Ronald Koeman gaf maandag op zijn persconferentie nog aan dat hij PSV-aanvaller Steven Bergwijn daarom niet had opgeroepen voor het Nederlands elftal. Jong Oranje staat in Groep 4 tweede (mogelijk play-offs) op vijf punten van koploper Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.