Drietal clubs stelt thuisbasis beschikbaar voor Belgisch stadionconcept

Reacties

NAC Breda, FC Utrecht en FC Den Bosch zijn in zee gegaan met The Arena Group. De drie Nederlandse clubs hebben een overeenkomst gesloten voor de exploitatie van hun stadion. Daardoor willen de clubs meer inkomsten genereren.

Drietal clubs stelt thuisbasis beschikbaar voor Belgisch stadionconcept
© Pro Shots

The Arena Group is een concept uit België. Clubs stellen hun stadions beschikbaar op niet-wedstrijddagen, zodat ze gebruikt kunnen worden voor evenementen. Omdat clubs vooral afhankelijk zijn van wedstrijddagen, televisierechten en sponsoren, moet zo een nieuwe inkomstenbron aangeboord worden.

In België is het concept ontstaan in Gent. De Ghelamco Arena van AA Gent wordt daar sinds 2013 al gebruikt om op niet-wedstrijddagen inkomsten te genereren. Stadions worden voor evenementen gezien als ideale uitvalsbasis, omdat bereikbaarheid vaak goed is, terwijl er ook voldoende parkeergelegenheid is. Daarnaast zijn er vaak genoeg multifunctionele ruimtes beschikbaar, legt The Arena Group het concept uit.

Voor de clubs moet het stadion zo meer inkomsten genereren. In België zijn diverse topclubs al aangesloten bij The Arena Group. Behalve Gent zijn ook Anderlecht, Standard, Racing Genk, Charleroi, Moeskroen en Knokke onderdeel van de groep. Op jaarbasis worden er bijna vierhonderd evenementen georganiseerd. The Arena Group berekende in 2023 een omzet van zeven miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.