Drie redenen waarom haperend Heracles zich geen zorgen maakt

Reacties

De 1-2 nederlaag van Heracles tegen AZ zondagmiddag was symbolisch voor het seizoen van de Almelöers. De ploeg van trainer Frank Wormuth kreeg nog maar eens een lesje effectiviteit van de Alkmaarders.

Drie redenen waarom haperend Heracles zich geen zorgen maakt
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 2
AZ
AZ

De eerste helft van de wedstrijd in Erve Asito ging redelijk gelijk op. AZ had meer controle, maar werd eigenlijk alleen via een kopbal van Myron Boadu gevaarlijk. Aan de andere kant hadden Sinan Bakis en Rai Vloet ook mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp. Kort voor rust sloeg AZ twee keer toe en was de wedstrijd gespeeld. Heracles maakte nog de aansluitingstreffer uit een vrije trap, maar de Tukkers kregen het niet voor elkaar om AZ écht onder druk te zetten voor een slotoffensief.

‘We waren te slordig’, legt Vloet uit. De aanvallende middenvelder was dit seizoen goed voor zeven van de elf Eredivisie-doelpunten van Heracles. Als hij de bal er een keer niet in schiet, heeft de ploeg van Wormuth direct een probleem. ‘We trainen echt goed, serieus. Maar we hebben een jonge ploeg met een aantal spelers die nog zoekende zijn. We scoren gewoon heel moeilijk, dat is het verschil met AZ.’

Heracles leed zo zijn derde nederlaag op rij en zakt steeds verder weg op de ranglijst. Momenteel nemen de Almeloërs de vijftiende plaats in, met een bezoek aan De Kuip in het verschiet. Het is niet de seizoenstart die Wormuth voor ogen had, zoveel is duidelijk, maar de Duitser houdt zich vast aan een aantal positieve zaken.

Expected goals
'Nee, ik maak me geen zorgen. Ten eerste vanwege de expected goals, het aantal kansen dat we creëren. Ik heb ergens gelezen dat we op dat gebied de zevende ploeg van de Eredivisie zijn. Dat is natuurlijk goed, maar we hebben momenteel maar één speler die die kansen afmaakt: Rai Vloet. Vorig seizoen was dat Cyriel Dessers. Dat is natuurlijk niet goed genoeg. We willen dat de andere jongens meer gaan scoren', reageert de trainer.

‘We zijn heel veel aan het afwerken op de trainingen, want effectiviteit is ons grootste verbeterpunt. Kleine spellen met afwerkacties, zodat ze altijd in situaties komen om af te werken. Ook directe afwerkacties, zodat we een hoge herhaling hebben aan doelpuntsituaties. Maar uiteindelijk moet je hopen dat ze het ook op het veld doen. Zij hebben voeding nodig’, stelt Wormuth.

‘Reden nummer twee dat ik me geen zorgen maak is de prestatie van ons elftal, in de wedstrijden, maar zeker ook op de trainingen. Ja, AZ was een beetje beter vandaag, maar zoveel kansen hebben ze niet gehad. Dat is reden nummer drie: we geven weinig weg. Pas als wij meer risico gaan nemen later in de wedstrijd krijgen onze tegenstanders vaak kansen. En die gaan er dan ook allemaal in. Dit seizoen is wat dat betreft curieus, de bal valt tot nu toe vaak nét de verkeerde kant op, maar ik ben ervan overtuigd dat wij punten gaan pakken.’

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
13
PEC Zwolle
34
9
11
14
44-53
-9
38
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.