Drie Nederlanders bij grootste talenten volgens The Guardian

Reacties

In een lijst die The Guardian jaarlijks uitbrengt met zestig namen van de grootste talenten, prijken dit jaar de namen van drie Nederlanders. Het gaat om Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund), Gabriel Misehouy (Ajax) en Mike Kleijn (Feyenoord). Voorwaarde om in de lijst van 2022 terecht te komen is in 2005 geboren zijn.

Drie Nederlanders bij grootste talenten volgens The Guardian
© Pro Shots

Doelpuntenmachine Rijkhoff verruilde Ajax in januari 2021 voor Borussia Dortmund. Ook in Duitsland rijgt de jonge spits de doelpunten aaneen. Zo heeft hij in de Bundesliga Onder-19 alweer vijf keer gescoord in vier optredens. Aanvallende middenvelder Misehouy speelde dit seizoen zes KKD-duels voor Jong Ajax waarin hij drie keer trefzeker was. Middenvelder Kleijn wacht nog op zijn debuut in het betaald voetbal.

Tel
Misschien wel de bekendste naam die naar voren wordt geschoven is die van Mathys Tel. Het Franse wonderkind verruilde afgelopen zomer Stade Rennes voor Bayern München. Met de transfer was zo'n dertig miljoen euro gemoeid. De piepjonge aanvaller maakte onlangs tegen VfB Stuttgart (2-2) zijn eerste doelpunt in de Bundesliga.

Vorig jaar waren er twee Nederlanders terug te vinden bij de talentensamenstelling. Ernest Poku (AZ) en Livano Comenencia (PSV) verdedigden toen de Hollandse eer. Bekijk hier de hele lijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.