Drie jaar na zijn recordtransfer staat Schürrle bij het grofvuil

Reacties

Borussia Dortmund wenst in aanloop naar het nieuwe seizoen geen gebruik te maken van zowel André Schürrle als Shinji Kagawa. De twee hoefden zich woensdag niet te melden op de eerste training van hun club.

Drie jaar na zijn recordtransfer staat Schürrle bij het grofvuil

Ruhr Nachrichten en Kicker brengen beide naar buiten dat Schürrle en Kagawa ontbraken tijdens de eerste sessie in de voorbereiding. Zowel de Duitser als de Japanner heeft nog een doorlopend contract bij Dortmund: ze staan respectievelijk tot 2021 en 2020 op de loonlijst. Het wachten is op geïnteresseerde clubs.

Schürrle werd drie jaar geleden nog met veel tromgeroffel binnengehaald. De aanvaller kwam over van VfL Wolfsburg, tekende voor vijf seizoenen en kostte 30 miljoen euro, waarmee hij het transferrecord van Dortmund verbrak.

Hij voldeed echter nimmer aan de verwachtingen en werd in zijn derde seizoen al verhuurd aan Fulham, waar hij evenmin indruk maakte. Nu hij geruisloos terzijde is geschoven bij Dortmund is het afwachten waar hij zijn carrière nieuw leven inblaast. Lazio en Fenerbahçe zijn genoemd als mogelijke bestemmingen.

Ook de vlam van Kagawa lijkt uitgedoofd. In zijn eerste periode in Dortmund was de Japanner een vaste waarde onder toenmalig trainer Jürgen Klopp. Na twee uitstekende seizoenen maakte hij een grote transfer naar Manchester United, maar daar stokte zijn ontwikkeling.

Shinji Kagawa staat nog tot volgend jaar onder contract bij Dortmund.
Shinji Kagawa staat nog tot volgend jaar onder contract bij Dortmund.

In 2014 keerde Kagawa terug op het oude nest en in 2017 tekende hij een nieuw contract. Trainer Lucien Favre stemde in januari van dit jaar echter in met zijn tijdelijke vertrek naar Besiktas, nadat hij Kagawa in de eerste seizoenshelft maar twee keer had gebruikt.

Hun absentie bij de eerste training zal voor Schürrle en Kagawa niet als een verrassing zijn gekomen. De twee kregen vorige maand ook al geen rugnummer toebedeeld van Borussia Dortmund. Datzelfde gold overigens voor Sebastian Rode, die ook te horen heeft gekregen dat hij om zich heen mag kijken.

Tegenover de donkere dagen voor Schürrle, Kagawa en Rode staat een gevoel van hoop bij de fans. Zij verlangen naar nationaal succes en wensen de hegemonie van Bayern München in de Bundesliga te doorbreken. Met het geld dat hun club tot op heden uitgaf aan versterkingen wordt die hoop verder gevoed.

Aankopen Borussia Dortmund voor 2018/19

Naam Transfersom
Mats Hummels 30,5 miljoen euro
Thorgan Hazard 25,5 miljoen euro
Nico Schulz 25,5 miljoen euro
Julian Brandt 25 miljoen euro
Paco Alcácer 21 miljoen euro

Marco Reus is blij met de dadendrang die Dortmund toonde op de transfermarkt. De aanvoerder is ook heel duidelijk over de doelen voor het nieuwe seizoen. 'Je moet de competitie waarin je meespeelt altijd willen winnen. Op basis van het vorige seizoen en de aankopen die gedaan zijn, zou het in mijn optiek nergens op slaan om een ander doel voor ogen te hebben', zegt hij strijdbaar.

Voorzitter Hans-Joachim Watzke was eind mei al helder over de sportieve plannen van Dortmund. 'We gaan het nieuwe seizoen straks in met het doel om mee te spelen om de landstitel, zonder mitsen en maren', zei Watzke. 'En daar zien we nu al naar uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer A. Schürrle
Meer over A. Schürrle
Meer S. Kagawa
Meer over S. Kagawa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.