Drie goals in tien minuten: Feyenoord rekent af met zwakke start in Almelo

Feyenoord heeft zaterdagavond met een knappe comeback op bezoek bij Heracles Almelo de ongeslagen serie onder trainer Dick Advocaat in de Eredivisie verlengd. De Rotterdammers toonden veerkracht na een zwakke eerste helft.

Heracles Almelo
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord begon nog uitermate moeizaam aan het uitduel in Almelo. Het eerste kwartier kwamen de Rotterdammers ondanks een kans voor de in de basis debuterende Jeremy Cijntje schadevrij door, maar na negentien minuten nam Heracles alsnog de leiding. De vrijgelaten Maximilian Rossmann kopte knap raak uit een corner van Alexander Merkel.

Die slechte start maakte duidelijk wat Advocaat tijdens zijn perspraatje in aanloop naar het duel ook al aanstipte. Feyenoord is onder hem weliswaar nu al negen duels ongeslagen in de Eredivisie, echt makkelijk wint het zijn wedstrijden – en dan vooral op vreemde bodem – nog niet. Toch kwam er in Almelo weer een overwinning bij, al duurde het even voordat Feyenoord zich oprichtte.

Pas nadat doelman Justin Bijlow na een half uur Cijntje van scoren had afgehouden door goed uit zijn doel te komen, begonnen de Rotterdammers zich meer aan het front te melden. Na waarschuwingsschoten van Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis zag Eric Botteghin vlak voor rust een kopbal van de lijn worden gehaald en in de extra tijd schoot Luis Sinisterra wild over.

Het bleek uiteindelijk een voorbode van wat komen ging. Want in het eerste kwartier na rust stelde Feyenoord heel snel orde op zaken. Drie minuten na de hervatting trok Jens Toornstra de stand gelijk met een hard schot op aangeven van Berghuis, zes minuten later maakte Sinisterra zijn misser uit de eerste helft goed door binnen te schieten na voorbereidend werk van Berghuis en Toornstra.

Feyenoord was los en creëerde opeens kans op kans in Almelo, terwijl het voor rust nog zo zwak van start ging. En zo kon het gebeuren dat in de 57ste minuut ook de 1-3 al op het scorebord verscheen toen Botteghin dit keer wel raak knikte uit een corner van Orkun Kökçü. Het was voor de derde keer in de laatste vier competitieduels dat Feyenoord drie keer scoorde.

Met nog een half uur op de klok leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor Feyenoord, maar de Rotterdammers bouwden de score uit niet verder uit. Enkele minuten nadat Sinisterra zich wegens een hoofdblessure had laten vervangen door Sam Larsson, bracht Rossmann de spanning toch weer terug. Dit keer door een corner van Mohammed Osman op zijn slof te nemen: 2-3

De hoop keerde daarmee weer terug in de harten van Heracles, al maakte Berghuis er al snel bijna 2-4 van toen hij zag dat Janis Blaswich te ver voor zijn doel stond. Met de weer fitte Rick Karsdorp in de slotfase binnen de lijnen trok Feyenoord de voorsprong over de streep. Luciano Narsingh raakte zelfs nog de lat. Zo heeft Feyenoord nu al 23 punten gepakt onder Advocaat en staat het voorlopig derde.