Dribbelaar Ejuke moet de nieuwe artiest van Heerenveen worden

Reacties

Chidera Ejuke moet de nieuwe linksbuiten van SC Heerenveen worden. De Friezen hopen de 21-jarige Nigeriaan spoedig naar de Eredivisie te halen.

Dribbelaar Ejuke moet de nieuwe artiest van Heerenveen worden

Heerenveen is al een tijdje op zoek naar een nieuwe buitenspeler. De club besloot onlangs om geen gebruik te maken van de optie tot koop in het contract van Dennis Johnsen, waardoor de Noor terugkeerde naar Ajax en inmiddels naar PEC Zwolle is vertrokken. Met Mitchell van Bergen en Nemanja Mihajlovic heeft de club daarom eigenlijk maar twee buitenspelers in de selectie, al klopt de jonge Arjen van der Heide ook op de deur.

Toch wil technisch directeur Gerry Hamstra er onder meer graag nog een buitenspeler en een spits bij. Voor die eerste vacature is Ejuke nu dus in beeld. De rechtsbenige aanvaller kan op zowel op de rechter- als de linkerflank uit de voeten, maar speelt bij zijn club Valerenga in Noorwegen vooral aan de linkerkant. Vanaf die positie was hij dit seizoen al goed voor zes doelpunten in veertien competitieduels.

In totaal heeft Ejuke al 69 officiële wedstrijden voor Valerenga achter zijn naam. Zijn contract bij de nummer vier van de Noorse competitie loopt nog door tot 31 december 2020. Ook Lazio had interesse in de dribbelaar, maar Heerenveen lijkt de strijd om zijn handtekening te gaan winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.