Dreun voor SC Cambuur: opnieuw bom onder stadionplannen

Reacties

De komst van het nieuwe stadion van SC Cambuur staat opnieuw op losse schroeven, door een hoog opgelopen meningsverschil tussen de gemeente Leeuwarden en scholengemeenschap Friese Poort.

Dreun voor SC Cambuur: opnieuw bom onder stadionplannen

Deze scholengemeenschap zou zich vestigen in het te ontwikkelen stadiongebied, maar heeft vanochtend verklaard zich terug te trekken uit het plan. De gemeente zou namelijk afspraken over de huisvesting tot het moment van oplevering van de nieuwe locatie hebben geschonden.

Deze beslissing is een bom onder het stadionplan van Cambuur, aangezien de scholengemeenschap een van de belangrijkste partijen is in de herontwikkeling van het gebied waarin het nieuwe stadion van de Leeuwarders gebouwd moet worden. Indien de terugtrekking van Friese Poort onherroepelijk is, ontstaat een gapend gat in die plannen.

In een groot interview met VI blikte Cambuur-directeur Gerald van den Belt (foto) onlangs vooruit op de komst van het nieuwe stadion met 15.000 plaatsen, waarvan de opening gepland staat voor begin 2021.

Van den Belt liet in dat interview weten dat hij zou zijn opgestapt indien er begin dit jaar een streep gezet was door de komst van het nieuwe stadion. Ook collega-directeur Ard de Graaf zou in dat geval zijn positie heroverwegen. Het afketsen van de bouw van het stadion zou volgens Van den Belt betekenen dat Cambuur fors in zijn organisatie moet snijden. Daarbij zou de club zijn begroting stapsgewijs bijna moeten halveren.

De gemeente Leeuwarden houdt naar aanleiding van de beslissing van Friese Poort vanmiddag een spoedberaad. Tevens komt er een persconferentie van de gemeente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.