Drenthe verlost Sparta met primeur, Go Ahead dendert door

Reacties

FC Volendam is het vierde slachtoffer op rij geworden van Keuken Kampioen Divisie-koploper Go Ahead Eagles. Sparta Rotterdam bleef dankzij Royston Drenthe in het spoor van de Deventer formatie.

Drenthe verlost Sparta met primeur, Go Ahead dendert door
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
3 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Voor FC Volendam was na ruim een half uur duidelijk dat een stunt in Deventer uitermate lastig zou worden. Op bezoek bij koploper Go Ahead Eagles stond er een 2-0 stand op het scorebord. Jaroslav Navratil bracht de flaterende defensie van Volendam in verlegenheid, waar hij in de dertiende minuut de aangever was geweest van de openingstreffer van Orhan Dzepar. Go Ahead Eagles, dat de eerste drie duels had gewonnen, kende weinig problemen met de Noord-Hollandse gasten. De ploeg van trainer John Stegeman werd ook geholpen. Na bijna een uur was een verkeerde pass van Volendam-back Paul Kok de basis voor de 3-0 van Thomas Verheijdt.

Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 0
FC Eindhoven
FC Eindhoven

De ophef rond het programma in de Keuken Kampioen Divisie tijdens een interlandperiode ging niet voorbij aan Sparta Rotterdam. Trainer Henk Fraser kon tegen FC Eindhoven niet beschikken over zowel Suently Alberto en Bradley Martis (Curaçao) als Deroy Duarte en Abdou Harroui (Oranje Onder-20). Vooral met het afstaan van die laatste twee spelers had de Kasteel-club moeite omdat het een oefenduel betrof. Zonder het viertal had Sparta op eigen veld veel moeite met FC Eindhoven. De Brabantse gasten, die de eerste drie duels had verloren, moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in Sparta.

Royston Drenthe was de man die een kwartier voor tijd met een droge knal vanaf de linkerkant de thuisclub verloste. Voor de 31-jarige linkspoot was het een bijzondere treffer, namelijk zijn eerste in een Nederlandse profcompetitie. Na de primeur voor Drenthe maakte Adil Auassar met een rake kopbal uit een corner een einde aan de onzekerheid.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Karim Rossi was vorige week tegen TOP Oss met een hattrick de redder in nood voor Cambuur. Het leverde hem een basisplaats op tegen RKC Waalwijk. De spits betaalde dat vertrouwen terug door al in de achtste minuut dankbaar te profiteren van een gebrek aan daadkracht in de Waalwijkse defensie; 1-0. Het bleek de goede basis voor de derde zege voor de Leeuwarder formatie. In de 57ste minuut vergrootte Justin Mathieu, met opnieuw Kevin van Kippersluis als aangever, de marge. RKC kon er niets tegenin brengen en keerde zodoende met een 2-0 nederlaag op zak huiswaarts.

Almere City FC
Almere City FC
2 - 2
MVV Maastricht
MVV Maastricht

Almere City FC heeft de derde zege uit handen gegeven. MVV Maastricht kwam via Anthony van den Hurk op voorsprong, maar dreigde zonder punten huiswaarts te moeten keren. Na de gelijkmaker van Andreias Calcan leek een ongelukkig moment voor Pieter Nys doorslaggevend. Maar hij revancheerde zich in de slotfase voor zijn eigen doelpunt door de 2-2 voor zijn rekening te nemen.

Helmond Sport
Helmond Sport
0 - 2
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Danny Holla heeft zijn debuut voor FC Den Bosch opgeluisterd met een doelpunt. De dertigjarige middenvelder, die na zijn vertrek bij FC Twente onderdak vond in de hoofdstad van Brabant, brak met een fortuinlijke goal de ban in het duel met Helmond Sport. Zijn schot werd van richting veranderd. Na zijn wissel zag Holla hoe invaller Sven Brummel in de 79ste minuut de zege veiligstelde.

Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
3 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Jong PSV heeft zich tegen FC Utrecht van z'n veerkrachtige kant laten zien. De formatie van trainer Dennis Haar kwam op bezoek bij Jong FC Utrecht tot twee keer toe op achterstand. Het Eindhovense antwoord op de doelpunten van Jeredy Hilterman en Nick Venema kwam respectievelijk van Ramon Lundqvist en Matthias Verreth. Maar Jong PSV was niet in staat om voor een derde keer een achterstand weg te werken. De tweede treffer van Venema van de avond was de Eindhovense beloftes te machtig.

FC Dordrecht
FC Dordrecht
1 - 4
Telstar
Telstar
Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
38
25
5
8
72-39
+33
80
2
Sparta Rotterdam
38
19
12
7
78-47
+31
69
3
Jong PSV
38
18
9
11
77-59
+18
63
4
FC Den Bosch
38
18
9
11
64-49
+15
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.