Drent laat Van Galen en Verhoeven achter zich in cultheldenverkiezing

Reacties

Martin Drent is in stemronde 1 van de ultieme culthelden-verkiezing op de eerste plaats geëindigd. De voormalige spits blijft Jeroen Verhoeven, Barry van Galen en Björn van der Doelen voor.

Drent laat Van Galen en Verhoeven achter zich in cultheldenverkiezing
© Pro Shots

Het zal jullie niet ontgaan zijn: de VI's van week 31, 32 en 33 staan in het teken van culthelden en we zijn op zoek naar de ultieme cultheld. Per week, woensdag volgt stemronde 2, kunnen de bezoekers stemmen op de culthelden uit de betreffende VI.

De publiekslievelingen die het best scoren in de stemming zullen in een vierde finaleweek hun rentree maken en meedingen naar de eretitel: de ultieme cultheld van Nederland. En ook in die eindstrijd is het woord in een poll aan de bezoekers.

De uitslag van deze week:

Poll (gesloten) Wie is de grootste cultheld?
  • 14% Björn van der Doelen (PSV) (1.096 stemmen)
  • 1% Kees van Buuren (Almere City FC) (91 stemmen)
  • 5% Dominggus Lim-Duan (PEC Zwolle) (433 stemmen)
  • 30% Martin Drent (FC Groningen) (2.413 stemmen)
  • 4% Jan Willem van Ede (FC Utrecht) (351 stemmen)
  • 8% Dennis Hulshoff (Go Ahead Eagles) (657 stemmen)
  • 20% Jeroen Verhoeven (FC Volendam) (1.584 stemmen)
  • 3% Marco Boogers (FC Dordrecht) (250 stemmen)
  • 14% Barry van Galen (AZ) (1.147 stemmen)

Martin Drent (50) scoorde 110 keer in de competitie. Dat is niet de reden waarom hij dé cultvoetballer van FC Groningen is. Drent rookte, dronk, was eigenwijs, brutaal en ondeugend. Maar altijd eerlijk en met de lach aan zijn kont verzaakte hij nooit.

Hij speelde bijna tweehonderd wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal en schopte het tot Ajax, maar verwierf op de tribunes om een heel andere reden faam. Jeroen Verhoeven (40), pizzakeeper tegen wil en dank.

Na bijna een kwart eeuw, als speler en later als scout, is Barry van Galen (50) vorig jaar vertrokken bij AZ. Zijn populariteit bij de Alkmaarse fans is er niet minder om. Een liefhebber van het spel en van het leven.

Wil je jouw keuze toelichten? Mis je iemand? Wil je een herinnering delen? Dat kan allemaal in de comments. Mailen kan ook: naar mijncultheld@vi.nl.

Van Polak tot Wamberto: fraaie anekdotes over de grootste culthelden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.