Dreigende taal PAOK-trainer: 'Marseille-fans kunnen beter thuisblijven'

Reacties

Het ging donderdag na Olympique Marseille-PAOK niet alleen over de wereldgoal van Dimitri Payet, maar ook over de ongeregeldheden in de Franse stad en Stade Vélodrome. Supporters van Marseille en PAOK clashten meerdere keren. PAOK-trainer Razvan Lucescu gooide vervolgens nog wat olie op het vuur.

Dreigende taal PAOK-trainer: 'Marseille-fans kunnen beter thuisblijven'
© Pro Shots

Voor de wedstrijd gingen hooligans uit Griekenland al los in de binnenstad van Marseille, waar verschillende vernielingen werden aangericht. Tijdens de wedstrijd escaleerde het toen Payet een hoekschop wilde nemen en door PAOK-fans werd bekogeld. Supporters van Marseille reageerden vervolgens door vuurwerk en rookbommen richting het uitvak te gooien. Na de wedstrijd ging het opnieuw mis en kwam de politie eraan te pas.

Lucescu was tijdens de persconferentie na de wedstrijd boos op de supporters van de thuisclub, maar hield zijn eigen fans buiten schot. 'Ik ben erg teleurgesteld over wat ik vandaag heb gezien. Dit is erg slecht voor het imago van Marseille. Er is al zo veel geweld in de wereld, daar hebben we in het voetbal geen behoefte aan. Ik hoop dat de supporters van Marseille volgende week op dezelfde manier worden ontvangen als die van ons hier.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De trainer van PAOK voegde daar bij het verlaten van de zaal nog aan toe dat de supporters van Marseille 'misschien beter helemaal niet naar Griekenland moeten reizen'. Volgens Franse media gaat dat mogelijk ook niet gebeuren, want de Griekse autoriteiten zouden overwegen om de fans van Marseille te weren voor de return van volgende week.

De uitspraken van Lucescu zorgden voor gefronste wenkbrauwen in Marseille, bij onder anderen trainer Jorge Sampaoli en voorzitter Pablo Longoria. De trainer van PAOK toonde volgens Longoria een onverantwoordelijke houding door onnodig olie op het vuur te gooien richting de return in Saloniki.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Meer PAOK Saloniki
Meer over PAOK Saloniki
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.