Dreigende taal Ancelotti: 'Real weigert uitnodiging WK voor clubs'

Reacties

Real Madrid heeft via trainer Carlo Ancelotti een voor de FIFA behoorlijk pijnlijk statement afgegeven. De Italiaanse coach sprak tegenover een Italiaanse krant over onder andere het WK voor clubs, Real Madrid gaat als recordkampioen van de Champions League niet deelnemen aan de volgende editie.

Dreigende taal Ancelotti: 'Real weigert uitnodiging WK voor clubs'
© Pro Shots

De FIFA presenteerde vorig jaar vol trots dat het WK voor clubs op de schop ging. Het toernooi werd uitgebreid en zodoende financieel nog aantrekkelijker gemaakt voor clubs. Real Madrid was als meervoudig Champions League-winnaar in de afgelopen jaren al zeker van een plek op het WK voor clubs, maar gaat volgens Ancelotti de uitnodiging van de FIFA weigeren. Dit sprak hij uit in een interview met Il Giornale.

'De FIFA kan dit vergeten, spelers en clubs zullen niet zomaar deelnemen aan dit toernooi', is de Italiaanse succescoach zeer stellig. 'Eén wedstrijd van Real Madrid is meer waard dan twintig miljoen euro en de FIFA wil ons dit bedrag geven voor een volledig toernooi. Dat gaat dus niet gebeuren.'

De wereldvoetbalbond pronkte met hogere bedragen als premies, maar Real Madrid wordt daarmee niet overgehaald. 'Net als wij, zullen andere clubs de uitnodiging weigeren', is de pijnlijke bevestiging van Ancelotti.

Het idee achter het komende WK voor clubs is een deelnemersveld van 32 teams, de afgelopen editie bestond nog uit zeven clubs. Het Europese deelnemersveld voor de editie in 2025 was al volledig gevuld, maar de FIFA lijkt dus op zoek te moeten naar in ieder geval één nieuwe Europese deelnemer. Ajax liep kwalificatie voor het toernooi op een haar na mis, in Spanje viste Barcelona net achter het net. Volgens Spaanse media zou Barcelona de plek op het WK voor clubs in 2025 krijgen, als Real Madrid inderdaad niet meedoet.

Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Internazionale, FC Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus, Atlético Madrid en Red Bull Salzburg vormden oorspronkelijk het Europese deelnemersveld in 2025. Vooralsnog heeft geen enkele andere club aangegeven niet in te gaan op de uitnodiging van de FIFA.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:126059c4-bea6-40b9-8dc5-fc44431de886","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.