Harde kritiek op Duitse ploeg, Wenger geeft tactische tip

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Harde kritiek op Duitse ploeg, Wenger geeft tactische tip

'Duitsland heeft gewoon te weinig kwaliteit. Dan denk ik aan Thomas Müller, Mats Hummels en Jérôme Boateng.'
• Christophe Dugarry
is in aanloop naar de interland tussen Frankrijk en Duitsland niet zo onder de indruk van de Duitsers. De voormalig aanvaller en international van Frankrijk nam in zijn talkshow Team Duga geen blad voor de mond. 'Sommige spelers hebben veel macht en spelen daardoor al jaren in de basis bij Bayern München en het Duitse elftal, terwijl ze al lang het niveau niet meer halen. Het is een probleem dat bij de Duitsers vaker voorkomt. Spelers bouwen een status op die op een gegeven moment niet meer past bij wat ze op het veld laten zien. Neem Müller. Hoe kan hij nog international zijn? Hij is al vier of vijf jaar niet goed, ik durf zelfs te zeggen belabberd.'

• Ook Arsène Wenger bespreekt de problemen bij Duitsland. De voormalig manager van Arsenal wijst naar de spitsen. 'Het grote probleem is dat Duitsland te weinig goede aanvallers en verdedigers opleidt. In het verleden had iedere Duitse club een uitstekende spits.' De Fransman heeft ook een tactische tip. 'Misschien is het goed voor Duitsland om weer een tijd met mandekking te spelen. Daarmee zijn in het verleden aanvallers en verdedigers groot geworden.' (Bild)

'Ik had nooit verwacht dat Zinedine Zidane en Cristiano Ronaldo zouden vertrekken. Sterker nog, toen de geruchten over een transfer van Ronaldo op gang kwamen, maakten we in de kleedkamer weddenschappen dat het niet zou gebeuren. Ik wist zeker dat hij zou blijven. Maar goed, iedereen maakt zijn eigen keuzes in het leven.'
• Voor Luka Modric kwam het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Juventus als een grote verrassing. (France Football)

'Men moet eens stoppen met al die complimenten voor Sergio Busquets. Voor mij is hij niet beter dan Eric Dier. Busquets is een defensieve middenvelder, die aanvallen onderbreekt, de bal snel naar een ploeggenoot speelt en altijd intelligent staat opgesteld. Dat is de speler die hij is. Hij doet niet veel speciaals, maar hij krijgt wel een hoop complimenten. Terwijl Eric Dier ongeveer hetzelfde doet, maar soms kritiek krijgt. We vinden Busquets een genie en leveren kritiek op Dier. Maar gisteravond (tijdens Spanje-Engeland, red.) was Dier veel beter dan Busquets.' 
• De mening van Sam Allardyce, voormalig bondscoach van Engeland, is duidelijk. (TalkSPORT)

• Er is nog altijd geen duidelijkheid over de interlandloopbaan van Leon Bailey. De 21-jarige aanvaller van Bayer Leverkusen was vanuit Duitsland naar Jamaica gevlogen en zou zondag meedoen tegen Bonaire. Op het laatste moment haakte Bailey echter af, omdat zijn stiefbroertje Kyle niet bij de selectie was gehaald. En dat was wel beloofd.

'Ik had een afspraak met de bond en ben daarom naar Jamaica afgereisd', zegt Bailey in gesprek met The Gleaner. 'Maar toen ik hier kwam, bleek het scenario helemaal veranderd. Als zij zich niet aan hun belofte houden, dan speel ik niet. Pas als ze dat wel doen, zal ik het shirt van mijn nationale ploeg aantrekken.' En dus is de soap nog niet voorbij...

Geoffrey Kondogbia (25) speelde in het verleden vijf interlands voor Frankrijk. Dit waren echter allemaal vriendschappelijke duels en daarom was de middenvelder van Valencia nog in staat om te switchen naar de nationale ploeg van de Centraal Afrikaanse Republiek. Tot verbazing van velen besloot Kondogbia om van die mogelijkheid gebruik te maken. Afgelopen vrijdag debuteerde hij als aanvoerder van de Centraal Afrikaanse Republiek in het nationale elftal. Met Kondogbia negentig minuten binnen de lijnen werd er met 4-0 verloren van Ivoorkust.

Spijt van zijn beslissing om over te stappen heeft de middenvelder absoluut niet. 'Wat mensen niet weten, is dat ik altijd al voor de Centraal Afrikaanse Republiek wilde spelen', zei Kondogbia tegen RFI. 'Mijn vrienden en familieleden begrepen dat niet en vonden dat ik voor Frankrijk moest kiezen. Ik negeerde mijn eigen wens, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik de Centraal Afrikaanse Republiek meer kon helpen. Het werkt als in een familie: als je twee broers hebt, en een van die broers heeft je hulp nodig, dan kies je voor hem.'

'Als hij de ruimte krijgt, dan is het bijna onmogelijk hem bij te houden met zijn 300 paardenkrachten.'
Julian Draxler vertelt over een van de grootste krachten van Kylian Mbappé, zijn teamgenoot bij Paris Saint-Germain die dinsdagavond zijn vijand is in het Nations League-duel Frankrijk – Duitsland.

Jeroen Zoet schonk vorige week zijn oude club Veendam 1894 een defibrillator (AED). De PSV-doelman kon niet bevroeden dat zo snel na zijn geschenk gebruik moest worden gemaakt van de hartstarter. Een AED moest worden ingezet nadat een keeper van het derde elftal was getroffen door een acute hartstilstand. 'Bizar en bijzonder tegelijk om te horen dat de AED in Veendam zijn waarde al heeft bewezen', tekende De Telegraaf op uit de mond van Zoet. 'En wat fijn dat het met de man die onwel werd goed gaat. Wat mij betreft maakt dit opnieuw duidelijk dat de actie voor buurt-AED's alle mogelijke aandacht moet krijgen. We kunnen er dus echt mensenlevens mee redden. Dat is in Veendam wel gebleken.'

Overigens werd er nog geen gebruik gemaakt van de AED die Zoet heeft geschonken. Veendam had al een AED, die deze keer werd ingezet.

• Het Thaise voetbalteam dat eerder dit jaar na angstige dagen uit een ondergelopen grot werd bevrijd, is bij de talkshow van Ellen DeGeneres verrast door Zlatan Ibrahimovic. 'Ik dacht dat ik stoer was, maar deze jongens, dit team, die zijn stoerder dan ik… Het is waarschijnlijk het beste team ter wereld', hield de Zweedse aanvaller de Thaise jongens voor.

'PEC zou hem best willen hebben voor de publiciteit. Maar hij had tien jaar eerder hierheen moeten komen.'
• PEC Zwolle-trainer John van 't Schip trapte in zijn tijd als coach van Melbourne City wel eens een balletje met Usain Bolt, de voormalig sprintkoning die nu een contract probeert te verdienen bij Central Coast Mariners. De Jamaicaan had zijn droom eerder moeten najagen. 'We hebben het hier over iemand die 32 is, vrij snel is en ook wel kan voetballen. Maar om echt op het allerhoogste niveau mee te kunnen draaien...' (Peptalk op Ziggo Sport)

Jordan Pickford beleefde tijdens het Nations League-duel met Spanje (2-3) een heet momentje na een mislukte poging een hoogstandje uit het verleden te reproduceren. 'De bal bleef steken onder mijn voet toen ik de oude Johan Cruijff-beweging probeerde. Het ging mis', zei de Engelse goalie. Rodrigo pakte de bal af en werd door Pickford nog afgestopt. Onreglementair volgens de nodige volgers, correct volgens de arbitrale leiding. 'Ik ben ontsnapt', zei Pickford eerlijk.

Dirk Abels zorgde maandag met een kopbal voor opruiming in het Keuken Kampioen Divisie-duel met Jong Ajax. Het was raak voor de verdediger van Jong PSV, al was het niet het beoogde doel. De monitor van FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk op de tribune werd vol geraakt. 'Dat is voorlopig het einde van mijn monitor geweest, deze bal. Hulde daarvoor. Geen idee of er nog mensen komen kijken, maar mij gaat het voorlopig niet lukken om hem te maken', zei Van Rijswijk na de voltreffer.

'Ik kan nog steeds niet begrijpen dat ik niet ben uitgekomen. Ik voel het nog in mijn binnenste als ik het terugzie. Normaal zou ik erop anticiperen, dat was een sterk punt van me. Daar heb ik mezelf later om vervloekt. Maar dan had ik misschien niet die wereldgoal tegen gekregen.'
Jean-Marie Pfaff kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuut in het Belgische nationale team. De vermaarde goalie werd op de voor hem heuglijke dag in 1976 door Johan Cruijff getrakteerd op een even vermaarde treffer. Ook buiten het veld werd Pfaff verrast door de Nederlander. 'Voor de wedstrijd vroeg ik of hij met mij shirtjes wilde wisselen na afloop. Maar hij zei: ''Je mag je eigen shirt houden, want het is je debuut. En dan krijg je het mijne ook na de wedstrijd.'" Toen het duel was afgelopen dacht ik dat hij die trui nooit zou brengen. Toen werd er ineens op de deur geklopt: Johan, met zijn Oranje-shirt met rugnummer 9.' (NOS)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.