Dramatische avond Lyon ondanks assist Memphis, PSG onderuit

Olympique Lyon heeft zaterdagavond een heel dure nederlaag geleden tegen degradatiekandidaat Strasbourg. Kampioen Paris Saint-Germain werd in eigen huis geklopt door Stade Rennes.

Strasbourg - Olympique Lyon 3-2
Met Memphis Depay in de basis en Kenny Tete op de bank liep Lyon tegen een onverwachte nederlaag aan bij laagvlieger Strasbourg. Het begon al slecht toen Stéphane Bahoken de thuisploeg in de 22ste minuut op 1-0 schoot. Een rake strafschop van Nabil Fekir betekende vijf minuten na rust de gelijkmaker.

In de 73ste minuut leek alles goed te komen toen Houssem Aouar na een goede combinatie met Memphis de 1-2 in de verre hoek schoot. Het bleek niet genoeg voor de zege, want het zeventienjarige toptalent Nuno da Costa kopte vlak voor tijd de 2-2 binnen. Het werd nog erger voor Lyon toen Dimitri Lienard diep in de extra tijd zelfs de 3-2 maakte. Memphis maakte die doelpunten mee vanaf de bank, hij werd in de 79ste minuut gewisseld.

Door de nederlaag zakt Lyon naar de derde plaats in de Ligue 1, een positie die plaatsing voor de voorronde van de Champions League betekent. AS Monaco klimt over Lyon heen en staat met 77 punten, twee meer dan Lyon, tweede. Er is nog één speelronde te gaan in Frankrijk, waar Strasbourg door de zege zeker is van lijfsbehoud.

AS Monaco - Saint-Étienne 1-0
Het leek lange tijd 0-0 te worden bij AS Monaco - Saint-Étienne, maar in de extra tijd viel toch de beslissing in het voordeel van de Monegasken. Fabinho kroonde zich tot matchwinner door een penalty te benutten: 1-0. Door de late zege is Monaco de nieuwe nummer twee van Frankrijk en heeft de club plaatsing voor de groepsfase van de Champions League binnen handbereik.

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 0-2
PSG kroonde zich eerder al tot kampioen en dat was terug te zien in de wedstrijd tegen Stade Rennes. De ploeg van de vertrekkende trainer Unai Emery oogde weinig gemotiveerd en ging terecht met 0-2 onderuit. Benjamin Bourigeaud (penalty) en Adrien Hunou zorgden voor de doelpunten. PSG heeft ondanks de nederlaag nog vijftien punten meer dan nummer twee Monaco.

Lille - Dijon 2-1
Lille heeft zich zaterdagavond verzekerd van een langer verblijf in de Ligue 1. Door een 2-1 overwinning op Dijon is degradatie definitief afgewend. Dat gebeurde zonder Anwar El Ghazi, die de hele wedstrijd op de bank bleef. De ex-Ajacied zag Lebo Mothiba beide doelpunten van Lille voor zijn rekening nemen. Chang-Hoon Kwon had Dijon nog wel op voorsprong gezet.

OGC Nice - Caen 4-1
Bij Nice speelde Mario Balotelli een hoofdrol. De spits, die bijna transfervrij is, schoot al in de tweede minuut op fraaie wijze vanaf dertig meter de 1-0 binnen. Vanaf de penaltystip nam de Italiaan ook de 2-0 voor zijn rekening. Allan Saint-Maximin besliste het duel nog voor rust door de 3-0 te maken. Negen minuten na rust werd het nog erger voor Caen toen Ismaël Diomande een rode kaart kreeg. Jean Michaël Seri maakte vervolgens 4-0, voordat Cristian Kouakou de eer van Caen redde.