Dramatisch Feyenoord heeft wonder nodig na historische wanprestatie

Reacties

Feyenoord staat na één Europese wedstrijd al aan de rand van de afgrond. De gehavende ploeg van Giovanni van Bronckhorst leverde donderdag een wanprestatie bij het Nederlands getinte AS Trencín en ging met beschamende cijfers onderuit. Antonio Mance was met een hattrick voor een groot deel verantwoordelijk voor de afstraffing van Feyenoord.

Dramatisch Feyenoord heeft wonder nodig na historische wanprestatie
Trenčín
Trenčín
4 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Zonder de in Rotterdam achtergebleven aanvoerder Robin van Persie beleefde Feyenoord een van zijn donkerste avonden ooit in Europees verband. De winnaar van de Johan Cruijff Schaal speelde een dramatische wedstrijd op het kunstgras in het snikhete Zilina en kwam al na vijf minuten op een 1-0 achterstand. Steven Berghuis verspeelde de bal, waarna Trencín er snel uitkwam. Jamie Lawrence bediende Mance en hij passeerde met een intikker doelman Justin Bijlow.

Feyenoord moest in de achtervolging, maar ontsnapte al snel aan een volgende tegentreffer, toen Bijlow een inzet van Mance onschadelijk maakte. Het schudde Feyenoord niet wakker. De bezoekers verdedigden onthutsend en hadden nog geluk dat Philip Azango een enorme kans om zeep hielp, voordat Mance er acht minuten voor rust alsnog 2-0 van maakte. Sven van Beek en Bijlow lieten zich verrassen door Hamza Cataković en Mance strafte dit defensieve geklungel genadeloos af.

Daarmee was de gifbeker nog lang niet leeg voor het bedroevende Feyenoord. Kort voor rust ging Bart Nieuwkoop onder een voorzet vanaf rechts door en verscheen Azango alsnog op het scoreformulier: 3-0. Ricardo Moniz, de Nederlandse coach van Trencín, geloofde zijn ogen niet. Feyenoord slaagde er niet in om in het restant van de eerste helft nog wat terug te doen en probeerde in de tweede helft de druk wat op te voeren.

Bij de afwezigheid van Robin van Persie was Jordy Clasie de aanvoerder van Feyenoord.
Bij de afwezigheid van Robin van Persie was Jordy Clasie de aanvoerder van Feyenoord.

Trencín, waar Joey Sleegers en Ashraf El Mahdioui een basisplaats hadden en Desley Ubbink en Philippe van Arnhem op de bank begonnen, raakte er niet van in paniek. Feyenoord haalde een erbarmelijk niveau en ook de wissel Jean-Paul Boëtius voor Sam Larsson (misschien wel de slechtste man op het veld) veranderde daar niets aan. Even voor de wissel had Cataković nog net naast geschoten. Kort na de entree van Boëtius kwam Trencín alsnog op 4-0, toen Mance zijn hattrick compleet maakte.

Een eretreffer voor Feyenoord zat er niet in, al kregen Boëtius (driemaal) en Dylan Vente hier nog wel goede kansen voor. Trencín hield de enorme voorsprong vast en met Ubbink als invaller binnen de lijnen miste Cataković nog een goede kans op de 5-0. Volgende week wacht de return in De Kuip en Feyenoord heeft in dit duel een wonder nodig om ervoor te zorgen dat het Europese avontuur van dit seizoen niet slechts twee Europa League-voorrondewedstrijden duurt.

'Feyenoord staat gewoon voor lul in heel Europa'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.