Drama voor SC Cambuur-doelman Bos: einde carrière door hartproblemen

Reacties

Doelman Pieter Bos van SC Cambuur zet per direct een punt achter zijn profloopbaan. Dit doet hij op uitdrukkelijk verzoek van medisch specialisten.

Drama voor SC Cambuur-doelman Bos: einde carrière door hartproblemen

Bij Bos zijn onlangs hartproblemen aan het licht gekomen. Deze problemen maken het voor de pas 25-jarige keeper volgens specialisten onverantwoord om nog langer topsport te bedrijven.

Cambuur is bijzonder aangeslagen door de ontwikkelingen. 'Dit is vooral een persoonlijk drama voor Pieter zelf', zegt technisch manager Foeke Booy. 'Zo’n nieuwsbericht ontvangen als topsporter en dat ook nog eens op zo’n jonge leeftijd is ronduit verschrikkelijk en het mag voor zich spreken dat we hem als club en team zullen steunen waar we maar kunnen.'

Bos maakte op 6 maart jongstleden zijn Eredivisie-debuut voor SC Cambuur. In totaal keepte hij vervolgens zes Eredivisie-duels voor de club uit Leeuwarden. Daarin liet hij een goede indruk achter. Bos’ ambitie was om richting komend seizoen een gooi te doen naar een vaste rol als eerste keeper. De keeper uit Buitenpost behoorde al sinds 2016 tot de selectie van Cambuur.

Het is zeker niet voor het eerst dat Cambuur getroffen wordt door leed in de persoonlijke sfeer. De voorbije winter werd een cyste aangetroffen in het hoofd van trainer Henk de Jong. Diens zoon Ruben, video-analist, viel weg door de gevolgen van long-covid. Afgelopen zomer kreeg technisch manager Booy te maken met een herseninfarct.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.