Drama voor Sadílek: streep door EK na val van fiets

Reacties

Michal Sadílek (FC Twente) moet vanwege een blessure passen voor het EK. Dat meldt de voetbalbond van zijn land Tsjechië zondagochtend.

Drama voor Sadílek: streep door EK na val van fiets
© Pro Shots

Sadílek heeft de blessure zaterdag opgelopen tijdens een hersteltraining, daags na de oefenwedstrijd tegen Malta waarin hij de negentig minuten nog vol maakte. Tijdens een stukje fietsen is de middenvelder van zijn fiets gevallen, en dat heeft hem een snijwond opgeleverd in zijn been die hem belemmert om aan het EK mee te doen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op de website van de Tsjechische voetbalbond reageert bondscoach Ivan Hasek uiteraard teleurgesteld. 'Dit is een grote tegenvaller voor ons, want Michal is een van onze ervaren spelers. Hij droeg niet voor niets de aanvoerdersband tijdens de wedstrijd tegen Malta. Ik wens hem, namens het hele team, toe dat hij zo snel mogelijk herstelt.' Hasek sprak uit dat hij nog niet weet of er een vervanger wordt opgeroepen.

Technisch directeur Arnold Bruggink heeft inmiddels ook gereageerd namens FC Twente. 'We leven enorm met Michal mee. We weten hoe hij naar dit toernooi uitkeek. Als topsporter is dit vreselijk', aldus Bruggink over Sadílek. De 25-jarige Sadílek staat op 24 interlands voor Tsjechië. Dit zou zijn eerste grote toernooi worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tsjechië
Meer over Tsjechië
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer M. Sadílek
Meer over M. Sadílek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.