Douglas: van San Siro in de Champions League naar Sportpark Ruperts Erve

Reacties

De Braziliaan Douglas Franco Teixeira deed in Europa de nodige grote stadions aan, werd genoemd als potentiële Oranje-international, pakte met FC Twente in Nederland vier prijzen en speelde Champions League in San Siro. Zondag maakte de 32-jarige verdediger voor anderhalve man en een paardenkop zijn rentree op de Nederlandse velden.

Douglas: van San Siro in de Champions League naar Sportpark Ruperts Erve
© Pro Shots

Sportpark Ruperts Erve in Hengevelde was het toneel voor het debuut van Douglas voor de tweedeklasser Barbaros. Het oefenduel met WVV '34 (1-2) bracht de Braziliaan terug op de velden in de regio waar hij zijn doorbraak beleefde en die hij in de jacht op meer succes in 2013 achter zich had gelaten.

Na zes jaar bij FC Twente zocht hij zijn heil bij Dinamo Moskou. Het was geen gelukkige keuze, zoals ook de rest van zijn carrière bij Trabzonspor en Sporting Portugal meer diepte- dan hoogtepunten kende. In 2018 verdween hij geruisloos van de voetbalradar.

In 2019 klonk zijn naam weer. Douglas dook in het najaar nog op bij FC Emmen. Een terugkeer in de rangen der Nederlandse profs bleek niet aan de orde. Het ging om een verzoek gebruik te maken van het medische apparaat.

'Als een speler van naam een gesprek aanvraagt, dan doe je dat, maar we hebben verder helemaal geen onderhandelingen gevoerd. We hebben alleen de morele afspraak gemaakt dat we eventueel voor volgend seizoen met elkaar in gesprek gaan, als de medische resultaten positief zijn. Sindsdien hebben we er niets meer over gehoord', vertelde directeur Ronald Lubbers begin december.

Douglas gaf zondag in Hengevelde een teken van leven. Zijn optreden met Barbaros vertelde dat hij ook wat kilo's kwijt moet raken om zijn profcarrière alsnog een vervolg te geven. 'Dat hij profvoetballer is geweest, kon je wel meteen merken. Positioneel stond hij telkens goed en hij zette de lijnen gelijk uit bij Barbaros. Dat deed hij in het Nederlands, met een grappig Portugees accent', zei directe tegenstander Wouter Horstink in Tubantia over zijn confrontatie met de Braziliaan die bijna Oranje-international was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.