Douglas laat Nederland links liggen en kiest voor Tweede Bundesliga

Reacties

Niet Go Ahead Eagles, maar FC Würzburger Kickers is de nieuwe club van Douglas Franco Teixeira. De 32-jarige verdediger heeft dinsdag voor één seizoen getekend bij de ploeg uit de Tweede Bundesliga, met een optie op nog een seizoen.

Douglas laat Nederland links liggen en kiest voor Tweede Bundesliga
© Pro Shots

Douglas liep onlangs stage bij Go Ahead Eagles, maar vorige week werd duidelijk dat de geboren Braziliaan bezig was met een andere club. Dat blijkt nu Würzburger Kickers te zijn, dat vorig seizoen als nummer twee van de 3. Liga promoveerde naar het tweede niveau.

In Nederland kennen we Douglas vooral als sterkhouder van het FC Twente-team dat in 2010 sensationeel landskampioen werd. Iets na die periode was de geboren Braziliaan ook in beeld om voor Oranje te gaan spelen, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. Hij werd wel genaturaliseerd en bondscoach Louis van Gaal riep hem ook een paar keer op, maar zijn debuut maakte hij nooit. Via Dinamo Moskou, Trabzonspor en Sporting Portugal (waar hij negen maanden werd geschorst om een door hem genomen plaspil die op de dopinglijst bleek te staan) leek zijn profloopbaan in 2017 een stille dood te sterven.

In een interview met VI liet Douglas enkele weken geleden echter weten dat het nog altijd zijn droom is om voor het Nederlands elftal te spelen én dat hij vol voor een rentree in het betaald voetbal wilde knokken. 'Het gaat lukken, volgend seizoen speel ik weer in de Eredivisie.'

Het wordt echter de Tweede Bundesliga. Bij Würzburger Kickers wordt Douglas een speler met 'Champions League-ervaring' genoemd. 'Ik geloof in het project van de club en ik denk dat we mooie dingen kunnen realiseren', sprak Douglas bij zijn presentatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.