Dost stuit op Arsenal met Sporting Portugal, pikante Red Bull-duels

Reacties

Het Fenerbahçe van trainer Phillip Cocu is vrijdagmiddag bij de loting voor de groepsfase van het Europa League-toernooi gekoppeld aan Anderlecht, Dinamo Zagreb en Spartak Trnava. Sporting Portugal, de club van Bas Dost, Luc Castaignos, Douglas, en sinds kort Nemanja Gudelj, belandde in een groep met Arsenal, Qarabag en Vorskla Poltava.

Dost stuit op Arsenal met Sporting Portugal, pikante Red Bull-duels

In Groep B komen Red Bull Salzburg en RB Leipzig elkaar tegen, een unicum in Europa. Afgelopen seizoen deed de UEFA nog onderzoek of beide door Red Bull gesponsorde clubs wel in dezelfde toernooi uit mogen komen, maar beide teams kregen destijds groen licht. Ook Rosenborg BK en Celtic zitten in deze poule.

Kevin Strootman stuit met zijn nieuwe club Olympique Marseille op Eintracht Frankfurt, waar Jonathan De Guzman en Jetro Willems spelen. De andere poulegenoten zijn Lazio en Apollon. F91 Dudelange, dat historie schreef door als eerste Luxemburgse groep de groepsfase van een Europees toernooi te halen, mag zich opmaken voor duels met AC Milan, Real Betis en Olympiakos Piraeus.

De loting werd overigens verricht door Aron Winter en Hernán Crespo. De data van de wedstrijden in de groepsfase zijn 20 september, 4 oktober, 25 oktober, 8 november, 29 november en 13 december, telkens op een donderdag. De finale wordt op 29 mei 2019 afgewerkt in Baku.

Griezmann
Voorafgaand aan de loting werd Antoine Griezmann uitgeroepen tot beste speler van het voorbije Europa League-toernooi. De Franse wereldkampioen legde vorig seizoen met Atlético Madrid beslag op de eindzege. Deze jaargang beginnen de Spanjaarden in elk geval in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.