Dost staat nog stil in 2019: 'Ik heb hem wel beter gezien'

Sporting Portugal kruist woensdagavond de degens met SC Braga in de halve finale van de strijd om de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. Trainer Marcel Keizer zegt klaar te zijn voor de wedstrijd in het Estádio Municipal de Braga.

'Ik ben niet bang voor de tegenstander, maar tegelijkertijd weten we heel goed over welke kwaliteiten Braga beschikt', zegt Keizer in aanloop naar het bekertreffen. 'Hun trainer weet hoe hij een team neerzet en Braga is een van de betere ploegen in de Portugese competitie. Maar wij zijn goed voorbereid', aldus de Nederlandse coach.

Keizer zal hopen dat Bas Dost zijn vorm woensdag hervindt. De spits kwam in de afgelopen vier wedstrijden tegen Moreirense, Feirense, FC Porto en Belenenses niet tot scoren en wacht nog op zijn eerste goal van 2019. De laatste keer dat hij zo'n tijd droog bleef staan was in het najaar van 2017, toen de zwakke reeks zes wedstrijden aanhield.

'Ik heb hem wel beter gezien', beaamde Keizer na de wedstrijd tegen Moreirense van zaterdag. 'Al is hij niet volledig uit vorm, hoor. Hij werkt hard, heeft altijd veel doelpunten gemaakt voor deze club en zal dat ook in de toekomst blijven doen', verzekerde de trainer toen.

Dinsdag plaatste FC Porto zich als eerste club voor de finale: uit bij Benfica won het met 1-3. De finale van de Taça da Liga is op 26 januari in Braga. Vorig seizoen won Sporting de eindstrijd van Vitória de Setúbal.