Dost laat witte zakdoekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen met dubbelslag

Marcel Keizer heeft met Sporting Portugal een belangrijke overwinning geboekt in de competitie. De club verloor de topdrie uit het oog na recente resultaten, maar mede dankzij topscorer Bas Dost werd het gat met nummer drie Sporting Braga teruggebracht tot vier punten.

Sporting Lissabon
3 - 0
Sporting Braga

Sporting speelde voor het duel met Braga zeven wedstrijden in 2019, daarin werd viermaal puntenverlies geleden. Het was dan ook onrustig bij de club, op de tribunes werden de bekende en gevreesde witte zakdoekjes al gespot. Keizer had dus een resultaat nodig in de topper tegen Braga en de smaakmakers in zijn elftal zorgden daarvoor.

Bruno Fernandes opende na ruim dertig minuten de score met alweer zijn 21ste doelpunt van het seizoen in alle competities. Daarmee is de Portugees een van de meest scorende middenvelders op de Europese velden.

Dost vertolkte vooral in de tweede helft een glansrol. Hij benutte vijf minuten na rust een penalty en achttien minuten later schoot hij van dichtbij raak op aangeven van Bruno Fernandes: 3-0. Het waren de dertiende en veertiende competitietreffers van de Nederlandse spits dit seizoen, die daardoor weer bovenaan de topscorerslijst van de Primeira Liga staat. In de zeventigste minuut verliet Dost met een brede glimlach het veld.

Topscorers Primeira Liga 2018/19

Speler Club Goals (pen)
1. Bas Dost Sporting Portugal 14 (8)
Dyego Sousa Sporting Braga 14 (1)
3. Haris Seferović Benfica 13 (0)
4. Bruno Fernandes Sporting Portugal 11 (1)
5. Tiquinho Soares FC Porto 10 (0)

Door de overwinning staat Sporting er dus weer iets beter voor in de competitie. De weg naar Champions League-voetbal is echter nog lang, alleen de nummer één en twee van Portugal gaan richting het elitetoernooi. Sporting kan ook nog via de Europa League de Champions League bereiken, maar in de zestiende finale werd de heenwedstrijd tegen Villarreal verloren met 0-1.