Marcel Keizer heeft ook zijn vierde duel als trainer van Sporting Portugal gewonnen. In de Portugese competitie werd Desportivo Aves zondagavond verslagen.

Sporting Lissabon
4 - 1
Desportivo Aves

Keizer kreeg de laatste weken veel complimenten voor zijn start in Lissabon. Ook Dost sprak vrijdag lovende woorden over zijn trainer, die na een zeer chaotische periode de rust langzaam weer terug krijgt bij Sporting. 'Iedereen is blij, er hangt een zeer positieve sfeer', vertelde Dost.

Zondag leek het heel even mis te gaan in Estádio José Avalade. De bezoekers kwamen in de zeventiende minuut namelijk verrassend op voorsprong via Rodrigo Defendi. Zoals wel vaker de afgelopen jaren bracht Dost echter redding. De spits benutte vijf minuten voor rust een strafschop en trok de stand daarmee gelijk: 1-1. Nog voor de pauze maakte Nani de comeback compleet.

De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen Dost opnieuw toesloeg. Hij kopte een voorzet van Bruno Fernandes uitstekend binnen: 3-1. Het was alweer de achtste competitietreffer van de Nederlander, die door een hamstringblessure ruim anderhalve maand aan de kant stond. Dost is daarmee topscorer van de Portugese competitie. Nummer twee Dyego Sousa van Sporting Braga had bijna twee keer zo veel minuten nodig voor zijn zeven treffers.

Een rode kaart van Marco Acuña liet Keizer in de 55ste minuut nog even zweten, maar vier minuten later nam Abdoulay Diaby alle twijfels weg door knap af te ronden na een snelle counter: 4-1.

Door de zege op nummer dertien Aves nestelt Sporting zich weer op de tweede plaats in de Primeira Liga. Het verschil met koploper FC Porto blijft twee punten. Komende donderdag speelt de ploeg van Keizer tegen Vorskla Poltava in de Europa League, Sporting is al geplaatst voor de knock-outfase.