Dost geeft aanzet tot spelerswraak op voorzitter

Reacties

Sporting Lissabon heeft zondag op het veld een antwoord gegeven in het hoogoplopende conflict met voorzitter Bruno de Carvalho. Bas Dost gaf met zijn 31ste treffer van het seizoen het startsein.

Dost geeft aanzet tot spelerswraak op voorzitter

Na het Europa League-duel met Atlético Madrid (2-0 nederlaag) laakte voorzitter Bruno De Carvalho publiekelijk het optreden van de spelers van Sporting Lissabon. De keiharde kritiek was tegen het zere been van de spelers, die op hun beurt hun onvrede over de uitspraken van de president naar buiten brachten. Dat was voor De Carvalho weer aanleiding te dreigen met een schorsing voor alle spelers die zich achter het statement hadden geschaard. Sporting zou met een jeugdploeg gaan spelen.

Trainer Jorge Jesus haalde zaterdag de angel uit het conflict. Volgens hem was er geen sprake van een verbanning en kon hij voor het duel van zondag met Paços de Ferreira een beroep doen op elke speler. 'Er is niemand geschorst. Alle spelers die ik wil oproepen zijn beschikbaar.'

Enkele uren voor de aftrap bleek er allerminst sprake van een verzoening. De Carvalho kwam op zijn Facebook-account met een uitgebreide verklaring naar aanleiding van gesprekken met de spelers, die in zijn ogen de goede naam van de club en de voorzitter hadden bezoedeld. Hij gebruikte woorden als achterbaks, manipulatief en fake-nieuws. Eén van de conclusies was dat een straf nog steeds op zijn plaats was, maar dat een schorsing een volgend excuus zou zijn voor de spelers om hun plichten niet te vervullen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het duel met Paços de Ferreira bood daarom de spelers van Sporting de gelegenheid om op het veld met een antwoord te komen. Ze kregen daarbij de steun van een meerderheid van de eigen fans, die in Estadio José Alvalade de spelers op een applaus trakteerden en De Carvalho met een fluitconcert en witte zakdoekjes begroetten.

Binnen de lijnen betaalde Sporting de fans terug met een overwinning. Dost zette halverwege de eerste helft zijn ploeg met een rake kopbal op het goede spoor. Getuige de gezamenlijke viering van het doelpunt hebben de spelers de rijen gesloten. Na ruim een uur vergrootte Bryan Ruiz de marge. De spelers zochten elkaar op buiten de dug-out waar De Carvalho een plaats had gevonden.

De zege werd daarmee een duidelijk signaal aan het adres van De Carvalho in het conflict dat ongetwijfeld de komende dagen nog verder zal doorwoekeren op weg naar de return tegen Atlético Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.