Dost en Sporting raken tegen laagvlieger foutloze status kwijt

Na speelronde zeven gaat FC Porto alleen aan kop in Portugal. Sporting Lissabon kwam zaterdagavond op bezoek bij Moreirense niet verder dan een 1-1 gelijkspel, wat het eerste puntenverlies betekende voor de hoofdstedelingen. Bas Dost speelde de hele wedstrijd, maar kwam niet tot scoren.

Porto won eerder in de speelronde al met het grootste gemak van Portimonense (5-2) en dus moest Sporting zelf winnen om de stand gelijk te houden. Kort voor rust kwam de ploeg met Dost als aanvalsleider op achterstand. Rafael Costa kreeg veel vrijheid in de zestien en hij ramde de bal in de rechterhoek.

In de tweede helft bracht Sporting-trainer Jorge Jesus met Seydou Doumbia een extra spits die naast Dost kwam te staan en na een kwartier in het tweede bedrijf werd het 1-1. Aanvoerder William Carvalho bracht de bal hard in, Mohamed Aberhoune verschalkte in een poging de inzet te keren zijn eigen doelman.

Verder dan dat kwam Sporting echter niet, waardoor de club op negentien punten blijft steken. Dit zijn er na zeven wedstrijden twee minder dan koploper Porto. Dost staat nu op vier doelpunten in de eerste zeven speelrondes, net als vorig seizoen. In het voetbaljaar 2016/17 maakte de Nederlander liefst 34 doelpunten in de Primeira Liga.