Dost direct los bij FC Utrecht en voorkomt nederlaag in Waalwijk

Bas Dost heeft bij zijn rentree in de Eredivisie FC Utrecht een enorme dienst bewezen. De spits maakte in de tweede helft twee doelpunten, waardoor trainer Henk Fraser debuteerde met een gelijkspel in plaats van een nederlaag.

RKC Waalwijk
2 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

In de eerste helft kwam FC Utrecht niet goed voor de dag. Al was de eerste kans wel voor de uitploeg. Othman Boussaid kreeg een schotkans, maar mikte de bal naast het doel. Het was de thuisploeg die na een kwartier op voorsprong kwam. Een hoekschop van Iliass Bel Hassani werd door Michiel Kramer doorgekopt op Dario van den Buijs. De verdediger schoot de bal vervolgens met links in het rechterhoek: 1-0.

Lennard Daneels en Yassin Oukili kregen vervolgens allebei een kans op de 2-0, maar dat bleef Utrecht nog bespaard. Toch kwam die stand voor rust nog op het scorebord. Bel Hassani kreeg de bal rechts op de rand van het strafschopgebied voor zijn linkervoet en haalde uit. De bal vloog via de binnenkant van de paal binnen: 2-0.

Bas Dost viel na rust in bij de ploeg van Fraser. En succesvol. De spits scoorde na zeven minuten uit de rebound nadat Etienne Vaessen de bal had losgelaten. Het was voor de oud-international van Nederland zijn eerste doelpunt in de Eredivisie sinds 2012.

Na ruim een uur moest Mike van der Hoorn met een knieblessure het veld verlaten. Hoe ernstig de kwetsuur is, is nog onbekend. Dost bewees daarna nogmaals zijn waarde voor Utrecht door vijf minuten voor tijd te scoren. Op aangeven van Luuk Brouwers kopte Dost vallend de bal binnen. In de slotfase kreeg Dost nog twee mogelijkheden om een hattrick te maken, maar hij schoot de bal tweemaal ruim over het doel.