Dos Santos koos bewust voor Advocaat: 'Ik vind hem een tof mannetje'

Reacties

AZ wilde Dabney dos Santos al aan het begin van dit seizoen verhuren, maar de aanvaller wilde nog even in Alkmaar blijven, in een poging een basisplaats af te dwingen. Dat is niet gelukt en nu verkast Dos Santos alsnog: hij is de eerste aanwinst van Dick Advocaat bij Sparta Rotterdam.

Dos Santos koos bewust voor Advocaat: 'Ik vind hem een tof mannetje'

Er waren nog meer clubs geïnteresseerd in Dos Santos, maar de dribbelaar koos bewust voor Sparta, waar hij weer kan samenwerken met Advocaat. De twee leerden elkaar in het seizoen 2013/14 al kennen bij AZ en Dos Santos heeft daar goede herinneringen aan overgehouden. 'Ik vind hem een tof mannetje', zegt de jongeling op de website van zijn nieuwe club over de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

'Hij heeft altijd zijn woord klaar en is altijd strikt', vervolgt Dos Santos. 'Mijn gevoel zegt gewoon dat het echt goed zit bij hem; vandaar deze keuze. In de aankomende maanden hoop ik dat ik mijn voeten weer kan laten spreken, net als twee jaar geleden.' Sparta huurt Dos Santos tot het einde van het seizoen van AZ, waar de aanvaller nog een contract tot medio 2019 heeft.

De 21-jarige Dos Santos speelde al 119 officiële wedstrijden voor AZ, waarvan 88 in de Eredivisie. Dit seizoen had John van den Brom hem echter nauwelijks nodig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.