Dortmund verstevigt wankele defensie met Basel-briljant Akanji

Reacties

De transfer van verdediger Manuel Akanji naar Borussia Dortmund is afgerond. De 22-jarige Zwitser komt over van FC Basel en heeft in het Signal Iduna Park een contract tot medio 2022 ondertekend.

Dortmund verstevigt wankele defensie met Basel-briljant Akanji

Met de overgang van Akanji is naar verluidt 21,5 miljoen euro gemoeid. Daarmee is de centrumverdediger de op-één-na-duurste speler ooit uit de Zwitserse competitie. Zijn goede vriend Breel Embolo voert die lijst sinds zijn overstap van Basel naar Schalke 04 aan, al is nooit officieel bekendgemaakt hoe veel Die Königsblauen destijds voor Embolo betaalden. Die transfersom zou echter zo'n 25 miljoen zijn geweest.

Akanji begon zijn loopbaan bij FC Winterthur op het tweede niveau, waarna de Nigeriaanse Zwitser in de zomer van 2015 als negentienjarig talent werd getransfereerd naar Basel. Daar groeide hij in de laatste seizoenen uit tot steunpilaar, al moest hij vanwege een kruisbandblessure ook geruime tijd toekijken. De sterke en snelle Akanji, wiens zus Sarah op het tweede vrouwenniveau van Zwitserland speelt, debuteerde afgelopen zomer voor de nationale ploeg van Zwitserland.

Met de komst van Akanji heeft Dortmund onder meer Liverpool afgetroefd, en dat was broodnodig. De defensie van BVB oogde dit seizoen al meer dan eens bijzonder wankel, de voormalig werkgever van Peter Bosz kreeg in zeventien competitieduels al 24 (meer dan eens bijzonder lachwekkende) treffers tegen. Met het binnenhalen van Akanji hoopt Bosz' opvolger Peter Stöger wat meer defensieve stabiliteit in te bouwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.