Dortmund uit bekertoernooi geknikkerd door koploper Tweede Bundesliga

FC Sankt Pauli heeft dinsdag voor een grote stunt gezorgd in het toernooi om de DFB-Pokal. De koploper van de tweede Bundesliga versloeg de winnaar van vorig seizoen: Borussia Dortmund, dat zo al in de achtste finale strandde.

FC Sankt Pauli
2 - 1
Borussia Dortmund

Dortmund begon op z'n zachtst gezegd niet lekker aan de bekerwedstrijd in Hamburg. Al na vier minuten was het raak voor de club uit de Tweede Bundesliga. Etienne Amenyido rondde op aangeven van Marcel Hartel af. Dortmund kreeg daarna de beste kansen, maar het was Sankt Pauli dat op 2-0 kwam. Met enig fortuin, want vlak voor rust was het Dortmund-middenvelder Axel Witsel die een voorzet van de thuisploeg ongelukkig in eigen doel werkte.

In de tweede helft had Dortmund nog genoeg tijd voor herstelwerkzaamheden en Erling Haaland legde de eerste steen. De Noorse spits mocht na een klein uur aanleggen vanaf elf meter vanwege een handsbal van Sankt Pauli. Haaland schoot feilloos raak en zorgde ervoor dat Dortmund weer helemaal meedeed. Verder dan dat kwam Dortmund echter niet, ook niet nadat Donyell Malen na 65 minuten was ingevallen.

VfL Bochum
VfL Bochum
3 - 1
FSV Mainz 05

Met Jürgen Locadia als basisdebutant draaide VfL Bochum in de tweede helft in rap tempo een achterstand om. FSV Mainz 05 kwam voor rust dankzij Karim Onisiwo op voorsprong. Die werd tenietgedaan door Milos Pantovic. De aanvalspartner van Locadia benutte een penalty voor 1-1 en schoot drie minuten later ook de 2-1 binnen. Invaller Eduard Lowen maakte daarna aan alle twijfel een eind door de 3-1 te maken. Op dat moment was Locadia al gewisseld.

1. FC Köln
1. FC Köln
ns
1 - 1
Hamburger SV

Ludovit Reis moest met Hamburger SV tot het uiterste gaan om Bundesliga-club 1. FC Köln uit te schakelen. Pas na strafschoppen werd de wedstrijd beslist. Na negentig minuten stond het 0-0. In de verlenging zette Robert Glatzel HSV op voorsprong. In de extra tijd van de verlenging kreeg Köln echter nog een penalty, waaruit Anthony Modeste de 1-1 maakte. In de strafschoppenserie was het Florian Kainz die de laatste penalty in twee instanties benutte, maar zijn poging werd afgekeurd en telde dus niet. Daardoor bereikte HSV de volgende ronde.