Dortmund trekt portemonnee voor WK-ganger Delaney

Reacties

Borussia Dortmund heeft de volgende aanwinst voor het komende seizoen binnen. Middenvelder Thomas Delaney komt over van Werder Bremen.

Dortmund trekt portemonnee voor WK-ganger Delaney

Dortmund betaalt 20 miljoen euro aan Werder voor de komst van Delaney. De 26-jarige Deen tekent een contract voor vier seizoenen bij BVB.

Delaney maakt zodoende voor de tweede keer in twee jaar tijd een transfer. Anderhalf jaar geleden nam Werder hem over van FC Kopenhagen, waar hij aanvoerder was. Afgelopen seizoen kwam de veelzijdige middenvelder tot drie goals en vijf assists in 32 Bundesliga-duels. Delaney was in april nog trefzeker tegen zijn nieuwe werkgever.

De 26-voudig Deens international, die zich met zijn land voorbereidt op het WK in Rusland, is de derde zomerse versterking voor Dortmund. Eerder haalde de club doelman Marwin Hitz transfervrij op bij FC Augsburg, terwijl Marius Wolf voor 5 miljoen euro werd overgenomen van Eintracht Frankfurt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.