Dortmund-trainer verklaart absentie Malen in bekerduel: 'Hij zit op de wc'

Reacties

Donyell Malen speelde dinsdagavond niet mee met Borussia Dortmund in het bekerduel met FC Ingolstadt 04 (2-0). Na afloop verklaarde trainer Marco Rose dat de Oranje-international kampt met een maagdarminfectie.

Dortmund-trainer verklaart absentie Malen in bekerduel: 'Hij zit op de wc'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
FC Ingolstadt 04
FC Ingolstadt 04

Malen startte afgelopen zaterdag bij afwezigheid van de geblesseerde Erling Haaland nog in de spits tegen Arminia Bielefeld, maar zat dinsdag niet eens bij de wedstrijdselectie. Dat was niet zonder reden. 'Donyel Malen heeft een maagdarminfectie. Als hij van de wc is, moet hij weer mee kunnen doen', vertelde Rose na afloop aan Duitse media.

Malen was niet de enige speler die ontbrak bij Dortmund, dat volgende week woensdag wederom tegen Ajax speelt in de Champions League. Rose hoopt dat aanvaller Youssoufa Moukoko zaterdag tegen 1. FC Köln weer kan meedoen en Dan-Axel Zagadou en Mohamed Dahoud zijn ook op de weg terug. Raphaël Guerreiro heeft nog even tijd nodig.

Haaland staat nog langer aan de kant. Bij afwezigheid van de Noorse goalgetter ontpopte Thorgan Hazard zich dinsdag tot matchwinner met twee goals. 'Erling Haaland is als individu niet te vervangen, we moeten dat als team doen', reageerde Rose. 'Hij ontbreekt nu eenmaal. Als Lewandowski wegvalt in München, merken ze dat daar ook.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.