Dortmund-sensatie Moukoko (15) na hattrick beledigd door Schalke-fans

Reacties

Youssoufa Moukoko blijft maar indruk maken in het hoogste jeugdelftal van Borussia Dortmund. De hattrick van de vijftienjarige spits in de beloftenderby tegen Schalke 04 had echter ook een vervelend bijeffect, want sommige toeschouwers gingen daarna over de schreef met verwensingen aan het adres van de tienersensatie van de grote rivaal.

Dortmund-sensatie Moukoko (15) na hattrick beledigd door Schalke-fans
© Pro Shots

Moukoko wordt over iets meer dan een maand (op 20 november) pas zestien jaar oud, maar lijkt ondanks die jonge leeftijd al te goed voor de Duitse Onder 19-competitie. Nadat de in Kameroen geboren jeugdinternational van Duitsland vorig seizoen al 34 keer had gescoord in twintig competitieduels, staat zijn teller bij Dortmund Onder-19 na drie wedstrijden nu al op negen goals. Na zijn drieklappers in het competitieduel met Preussen Münster en het bekerduel met SV Wehen Wiesbaden, volgde zondag ook een hattrick in de derby met Schalke Onder-19 (2-3).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Moukoko sloeg in het vernieuwde Parkstadion na tien minuten voor het eerst toe en zorgde na een eigen doelpunt van ploeggenoot Nndami Collins in de veertigste minuut voor een nieuwe voorsprong. Toen de jeugdige doelpuntenmachine zijn hattrick in de 62ste minuut compleet maakte met de 1-3, konden sommige van de 290 aanwezige toeschouwers zich niet meer inhouden. Moukoko kreeg vanaf de tribune diverse beledigingen naar zijn hoofd geslingerd. Eén Schalke-fan dreigde zelfs om al zijn botten te breken.

Omdat de verwensingen allemaal goed te horen waren op de livestream van de Duitse voetbalbond (DFB), heeft die al aangekondigd maandag een onderzoek te zullen gaan instellen. Schalke 04 bood zondag op Twitter al zijn verontschuldigingen aan voor de uitlatingen van de fans die hun emoties niet de baas konden tijdens de beloftenderby en kondigde maatregelen aan. En Schalke 04-baas Jochen Schneider heeft volgens Bild al gebeld met Dortmund-collega Hans-Joachim Watzke om zijn excuses aan te bieden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oud-speler Lars Ricken, nu hoofd opleiding bij BVB, sprak tegenover Ruhr-Nachrichten zijn afschuw uit over de beledigingen. 'Zoiets hoort in een Bundesliga-wedstrijd al niet thuis, laat staan in een Onder 19-wedstrijd. Dat is heel treurig. Maar ik ben blij dat we een sportief antwoord op het veld hebben gegeven.' Ondertussen nemen de verwachtingen bij de Dortmund-fans alleen maar toe. Watzke probeerde ze temperen, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat Moukoko ook in de hoofdmacht zijn doelpunten mag gaan maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Y. Moukoko
Meer over Y. Moukoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.