Dortmund rolt na blunder rode loper uit voor Bayern München

Borussia Dortmund is er niet in geslaagd de druk weer bij koploper Bayern München te leggen. Door het peperdure puntenverlies op bezoek bij Werder Bremen kan Bayern volgende week in de uitwedstrijd tegen RB Leipzig de zevende landstitel op rij pakken.

Werder Bremen
2 - 2
Borussia Dortmund

Werder, waar Davy Klaassen een basisplaats had, keek in eigen huis al na zes minuten tegen een achterstand aan. Niemand bij de thuisploeg vond het nodig om Christian Pulisic aan te pakken, waardoor de Amerikaan vrij baan had richting het doel en de 0-1 tegen de touwen schoot.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam tot stand in de 41ste minuut. Paco Alcácer (foto) schoot een vrije trap vanaf 25 meter prachtig in de bovenhoek voor de 0-2. Het was al zijn achttiende goal in een seizoen waarin hij pas tien keer een basisplaats had. De Spanjaard dacht in de tweede helft ook nog nummer negentien van het seizoen te maken, maar zijn intikker werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Door een enorme blunder van Roman Bürki werd het de laatste twintig minuten plotseling toch weer spannend. De doelman van Dortmund liet een op het oog simpel houdbaar schot van Kevin Möhwald knullig door zijn handen en benen glippen: 1-2. Een heel dure fout, want vijf minuten later werd het 2-2. De veertigjarige invaller Claudio Pizarro schoot hard raak op aangeven van Ludwig Augustinsson.

Het had zelfs nog erger kunnen worden voor Dortmund. Mario Götze kreeg de bal na een corner van Werder Bremen op zijn arm en de VAR liet de scheidsrechter de beelden bekijken, maar er werd geen strafschop toegekend. Toch zal de remise voor Dortmund voelen als een nederlaag, zeker omdat Bayern München volgende week op bezoek bij RB Leipzig al de titel kan pakken.