Dortmund profiteert met zevenklapper optimaal van misstap Bayern

Reacties

Borussia Dortmund heeft woensdag grote indruk gemaakt in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg. Voor veel Nederlanders werd het een teleurstellende avond in de vijfde speelronde van de Bundesliga.

Dortmund profiteert met zevenklapper optimaal van misstap Bayern
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
7 - 0
1. FC Nürnberg
1. FC Nürnberg

Spectaculair was het allemaal niet wat Borussia Dortmund in de laatste weken liet zien, maar door niet te verliezen bleef de ploeg van Lucian Favre wel enigszins in het spoor van Bayern München. Na het gelijkspel van de koploper dinsdagavond was de thuiswedstrijd tegen FC Nürnberg een uitgelezen kans om in te lopen. Borussia Dortmund liep in de eerste helft al vrij simpel uit naar een comfortabele voorsprong.

De jongelingen eisten de hoofdrol op bij de 1-0. Na een mooie steekpass van Christian Pulisic (20) kwam Jacob-Bruun Larsen (20) vrij voor de keeper. De Deen klopte doelman Fabian Bredlow met een fraai stiftje dat landde in de verre hoek. Via Marco Reus – een zuiver schot vanaf ruim twintig meter – werd het na ruim een halfuur al 2-0. Dortmund controleerde de wedstrijd en grossierde in balbezit.

De misschien wel grootste uitdager van Bayern München hield de voet op het gaspedaal. Vroeg in de tweede helft werd al uitgelopen naar 4-0. Achraf Hakimi knalde eerste raak in de verre hoek na breed leggen van Reus en na de goal van de opgekomen rechtsback zorgde de sterspeler na een combinatie met Larsen zelf voor de vierde goal van de avond. Verdediger Manuel Akanji maakte de avond alleen maar pijnlijker voor het lamgeslagen Nürnberg. De verdediger maakte er 5-0 van na zelf de bal in het vijandelijke strafschopgebied te hebben veroverd.

Daar hield het niet op. Jadon Sancho en Julian Weigl hielpen de nummer twee van Duitsland aan een monsterscore.

FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
0 - 0
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

De Nederlandse inbreng had zo groot kunnen zijn in de Opel Arena, maar Jean-Paul Boëtius (FSV Mainz 05), Wout Weghorst en Paul Verhaegh (VfL Wolfsburg) begonnen op de bank. Beide clubs hadden na vier speelronden een plek in de brede subtop van de Bundesliga en woensdagavond werd nog maar eens duidelijk dat de twee ploegen elkaar weinig ontlopen. Er waren weinig schoten. Weghorst kreeg in de slotfase nog wel de kans om het verschil te maken, maar de ingevallen Nederlander had aan tien minuten niet genoeg om tot scoren te komen. Böetius was een halfuur voor tijd al ingevallen, maar kon zijn stempel ook niet op de wedstrijd drukken.

Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
3 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Jetro Willems had wel een basisplaats in de vijfde speelronde. De linksback probeerde met Eintracht Frankfurt tegen Borussia Mönchengladbach op te krabbelen na een zwakke seizoenstart. Tegen Die Föhlen ging het echter opnieuw mis. Door goals van Alassane Plea en Thorgan Hazard moesten Willems en zijn collega's opnieuw in de achtervolging. Bij het slotoffensief werd Jonathan de Guzman nog in de ploeg gebracht. Frankfurt kwam via Ante Rebic nog wel terug tot 2-1, maar de hoop op een punt werd vijf minuten voor het einde weggenomen door Nico Elvedi. De Zwitser bepaalde de eindstand op 3-1.

Overige uitslag


Wo 26 sep. 2018

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.