Dortmund neemt dertienjarig supertalent in bescherming

Reacties

Youssoufa Moukoko zal niet meteen een belletje doen rinkelen bij de voetballiefhebber, maar in Duitsland is hij het gesprek van de dag. Als dertienjarige maakte hij tegen spelers die drie jaar ouder zijn in één seizoen bijna veertig competitiedoelpunten. Borussia Dortmund, waar Moukoko voor speelt, houdt hem buiten het bereik van de media.

Dortmund neemt dertienjarig supertalent in bescherming

Het geboortecertificaat werd vorig jaar gebruikt om aan te tonen dat Moukoko wel echt zo jong was. De spits scoorde dusdanig veel tegen oudere voetballers, dat er getwijfeld werd aan zijn leeftijd. De Duitse voetbalbond verzekerde vorig jaar dat Moukoko twaalf jaar was, inmiddels is de in Kameroen geboren aanvaller dertien.

Ook in het verleden scoorde Moukoko aan de lopende band.

Moukoko houdt de media nog steeds bezig. Met 37 doelpunten had het talent een groot aandeel in de eerste plek van Borussia Dortmund Onder-17 in de competitie. Ook in de kampioenswedstrijden is Moukoko weer zeer succesvol. In de halve finale was hij tweemaal trefzeker tegen Bayer Leverkusen Onder-17, met een finaleplaats tegen Bayern München Onder-17 als gevolg. Na zijn 39ste treffer dit seizoen wilden media in Duitsland maar wat graag met Moukoko spreken, maar daar gaf Borussia Dortmund geen toestemming voor.

'Het is voor zijn eigen bescherming', legde jeugdcoördinator Lars Ricken uit aan SPORT1. 'Hij is dertien, maakt een geweldig seizoen door en is onderwerp van mediagekte. Het is daarom geweldig om te zien dat hij zich er makkelijk van af weet te sluiten.' Ricken liet ook weten dat Moukoko en de Duitse voetbalfans niet snel hoeven te rekenen op een Bundesliga-debuut van de spits.

Nuri Sahin is al sinds 2005 de jongste speler met speelminuten in de hoogste Duitse competitie. Hij kwam als speler van Borussia Dortmund binnen de lijnen toen hij 16 jaar, 11 maanden en 1 dag oud was.

Youssoufa Moukoko als twaalfjarige.
Youssoufa Moukoko als twaalfjarige.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.