Dortmund maakt werk van Bosz

Reacties

Borussia Dortmund wil Peter Bosz zo snel mogelijk presenteren als nieuwe trainer. De huidige trainer van Ajax staat bovenaan het lijstje en de Duitse club heeft al een onderhoud gehad met de trainer. Om Bosz los te weken bij Ajax, waar hij nog een contract heeft tot medio 2019, moet Dortmund vijf miljoen euro betalen.

Dortmund maakt werk van Bosz

Bosz moet in Dortmund de opvolger worden van Thomas Tuchel, die begin deze week aan de kant werd gezet. Na het afzeggen van Lucien Favre, de Zwitserse trainer van Olympique Nice, richt de Duitse club het vizier vol op Bosz.

Bosz, die in zijn eerste seizoen bij Ajax opzien baarde met aanvallend spel, de doorstroming van eigen talent en een finaleplek in de Europa League, heeft te horen gekregen dat hij een assistent-trainer mee mag nemen. De kans is groot dat het hierbij gaat om Hendrie Krüzen, die al jarenlang de rechterhand is van Bosz.

Ajax wil Bosz niet zomaar laten gaan en verlangt daarom naar verluidt vijf miljoen euro voor de trainer. De financiële afwikkeling zou voor Dortmund geen groot obstakel vormen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.