Dortmund kijkt uit naar weerzien met Immobile: 'Ciro is ijskoud, al jaren'

Reacties

Het Champions League-duel met Borussia Dortmund wordt voor Lazio-spits Ciro Immobile een weerzien met oude bekenden, iets waar hij bijzonder naar uitkijkt. Die oude bekenden zijn op hun beurt vol lof over hun voormalige ploeggenoot.

Dortmund kijkt uit naar weerzien met Immobile: 'Ciro is ijskoud, al jaren'
© Pro Shots
Lazio
Lazio
3 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Lazio en Dortmund beginnen hun CL-campagne dinsdagavond met een onderling duel in Rome. In aanloop naar die wedstrijd besprak BVB-trainer Lucien Favre de defensieve problemen van zijn ploeg. 'We moeten creatief zijn en op de een of andere manier een oplossing bedenken', zo sprak hij. Lukasz Piszczek is namelijk nog een twijfelgeval, terwijl Emre Can, Manuel Akanji en Dan-Axel Zagadou (drie spelers die centraal achterin kunnen spelen) ontbreken met blessures.

De enige overgebleven centrumverdediger is Mats Hummels, die mogelijk met middenvelder Thomas Delaney en/of rechtsback Thomas Meunier naast zich moet gaan spelen. En dat terwijl de Dortmund-defensie een aardige klus wacht: het afstoppen van Immobile. Het zal misschien niet bij iedereen meer vooraan in het geheugen zitten, maar de Italiaanse goalgetter speelde in het verleden een seizoen bij BVB. In 2014/15 maakte hij drie goals in de Bundesliga, na verhuurperiodes bij Sevilla en Torino belandde hij vier jaar geleden bij Lazio.

Ontploffen
In Dortmund speelde Immobile in dat ene jaar samen met Hummels, die al een revolutionair plan heeft bedacht om zijn ex-collega aan te pakken. 'De beste manier om hem te stoppen? Zoals bij elke topspits: hem zo weinig mogelijk kansen geven', aldus Hummels. 'Ciro is ijskoud voor de goal, en dat is hij al jaren.' Ook technisch directeur Sebastian Kehl speelde zes jaar geleden met Immobile. 'Hij springt er echt uit bij Lazio, het wordt cruciaal om hem in bedwang te houden.'

Immobile zelf kijkt uit naar het duel met zijn ex-werkgever. 'Ik heb nog niemand gesproken, maar het wordt hartstikke leuk om mijn oud-teamgenoten en leden van de staf weer te zien', meldde de spits, die tevens BVB-spits Erling Braut Haaland besprak. Immobile weet als geen ander hoe een jonge spits zich kan ontwikkelen het Signal Iduna Park, zo vertelde hij. 'Dortmund is voor Haaland de ideale club, daar kan hij echt ontploffen. We moeten dinsdag echt heel goed op hem letten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.