Dortmund in de ban van tienersensaties Haaland en Sancho: 'Zeer speciaal'

Reacties

Erling Braut Haaland is niet alleen vanwege zijn transfersom met hoge verwachtingen binnengekomen bij Borussia Dortmund. Zijn trainer Lucien Favre rekent op de Noorse tienersensatie.

Dortmund in de ban van tienersensaties Haaland en Sancho: 'Zeer speciaal'
© Pro Shots

'Hij bezit een groot potentieel, hij heeft wat speciaals', toont Favre zich in Kicker gelukkig met de komst van de negentienjarige Haaland, die in de winterstop voor twintig miljoen van Red Bull Salzburg naar Borussia Dortmund verhuisde.

Zijn scoringsdrift – 28 treffers in 22 duels – maakte hem een begeerde spits. Favre rekent erop dat Haaland in Duitsland doorgaat met waar hij in Oostenrijk was gebleven. 'Hij heeft veel fijne goals gemaakt voor Salzburg. Ik zou niet weten waarom het hem in de Bundesliga niet zou lukken.'

Haaland krijgt in Dortmund te maken met Jadon Sancho een leeftijdsgenoot als teamgenoot. De Engelse aanvaller kende een hobbelige eerste seizoenshelft, maar blijft in de ogen van Favre iemand met grote mogelijkheden. 'Het is ongelooflijk wat hij al kan. Jadon heeft de potentie een speler van wereldklasse te worden. Ik push hem en daarbij hoort ook met hem werken aan zijn zwakkere punten om hem de volgende stap te laten zetten.'

Borussia Dortmund hervat zaterdag tegen FC Augsburg het Bundesliga-seizoen. Haaland en Sancho kunnen dan ook laten zien wat Favre voor ogen heeft met zijn twee negentienjarigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Meer J. Sancho
Meer over J. Sancho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.