Dortmund haalt uit met hoofdrollen voor Meunier en Haaland

Borussia Dortmund heeft geen fout gemaakt in de negentiende speelronde van de Bundesliga. Dubbelslagen van Thomas Meunier en Erling Haaland leverden Die Borussen vrijdag een ruime overwinning op SC Freiburg op. Donyell Malen maakte de negentig minuten vol, terwijl Mark Flekken vanwege een positieve coronatest in de selectie van Freiburg ontbrak.

Borussia Dortmund
5 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Meunier eiste de absolute hoofdrol op in het eerste half uur in het Signal Iduna Park. De verdediger kopte na veertien minuten raak uit een indraaiende hoekschop van Julian Brandt en na 29 minuten deed hij precies hetzelfde, maar dan uit een uitdraaiende corner van opnieuw Brandt. Dortmund zat daardoor op rozen en had sowieso weinig te duchten van het passieve en inspiratieloze Freiburg.

Op slag van rust tekende Haaland voor de 3-0. Lucas Höler raakte de bal makkelijk kwijt in de as van het veld, waarna Jude Bellingham Haaland in staat kon stellen om te scoren. Freiburg liet na rust wat meer zijn tanden zien. Na vijftig minuten was Ermedin Demirovic dicht bij de eretreffer, om die tien minuten later wél te maken. Doelman Gregor Kobel had na een counter in eerste instantie nog een antwoord op een schot van Roland Sallai, maar was kansloos bij de rebound van Demirovic.

Dortmund liet Freiburg niet verder komen dan die ene treffer en breidde de voorsprong uit. Een kwartier voor tijd profiteerde Dortmund opnieuw van simpel balverlies: Haaland werd weggestoken door Mahmoud Dahoud en schoof binnen. Vier minuten voor tijd bepaalde de assistgever bij de 4-1 de eindstand op 5-1: Dahoud ontving de bal van Nico Schulz en kon ongehinderd binnen schieten.