Dortmund grijpt koppositie na knappe comeback in Leverkusen

Reacties

Borussia Dortmund is de nieuwe koploper in de Bundesliga. De ploeg van trainer Lucien Favre kwam tegen Bayer Leverkusen knap terug van een 2-0 achterstand en haalde daardoor Bayern München en Hertha BSC in.

Dortmund grijpt koppositie na knappe comeback in Leverkusen
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 4
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund ging na de midweekse uithaal tegen 1. FC Nürnberg (7-0) met vertrouwen richting Leverkusen. De bezoekers zouden bij winst de koppositie overnemen van Bayern München. De thuisploeg kende met drie nederlagen op rij een dramatische seizoenstart, maar krabbelde met zeges op FSV Mainz 05 (1-0) en Fortuna Düsseldorf (1-2) weer op.

De start tegen Dortmund zal Leverkusen ook het nodige vertrouwen hebben gegeven, want na negen minuten was het al raak. Rechtsback Mitchell Weiser vuurde raak nadat een voorzet van Lucas Alario afzwaaide. Leverkusen zat al helemaal op rozen toen Jonathan Tah de bal binnenwerkte uit een corner van Sven Bender en de ruststand daarmee bepaalde op 2-0.

Zo leek er weinig aan de hand voor Leverkusen, maar Dortmund zorgde na rust voor een knappe comeback. Voordat het zover was moest keeper Roman Bürki nog reddend optreden op een poging van Julian Brandt, terwijl de paal een treffer van Kevin Volland in de weg stond. Vervolgens was het de beurt aan Dortmund. Marco Reus volleerde uit een voorzet vanaf rechts bijna raak, maar in de rebound zorgde Jacob Bruun Larsen alsnog voor de aansluitingstreffer.

De gelijkmaker volgde vier minuten later toen invaller Jadon Sancho - net in het veld gekomen voor Christian Pulisic - een pijlsnelle counter inleidde. De aanvaller combineerde met Reus, die de bal uiteindelijk binnenschoot: 2-2. Daarmee was het nog niet gedaan, want vlak voor het einde van de wedstrijd sloeg Dortmund nog een keer toe. Uit een vloeiende aanval tikte Paco Alcácer de bal in het doel op aangeven van Achraf Hakimi: 2-3. Toen Alcácer diep in de extra tijd ook nog de vierde Dortmund-goal maakte doordat keeper Lukas Hradecky uit zijn doel was, was de wedstrijd helemaal beslist.

Zo gaat Dortmund met een zege op zak richting de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. AS Monaco komt komende woensdag op bezoek.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.