Dortmund en Haaland halen opgelucht adem na bizarre slotminuten

In tegenstelling tot Bayer Leverkusen, en eerder al Bayern München, heeft Borussia Dortmund zich in het Duitse bekertoernooi niet laten verrassen door een club van een lager niveau. Toch had ook Borussia Dortmund een verlenging nodig tegen SC Paderborn, de nummer negen van de Tweede Bundesliga.

Borussia Dortmund
nv
3 - 2
Paderborn
Paderborn

Tot de aftrap van Borussia Dortmund - SC Paderborn waren er al twee kwartfinalisten bekend in de strijd om de DFB-Pokal: Rot-Weiss Essen, dat Bayer Leverkusen verraste en Holstein Kiel dat na de stunt tegen Bayern München ook Darmstadt 98 uitschakelde. Het was aan Borussia Dortmund om niet nóg een bekerstunt toe te staan.

Al na een kwartier leek Borussia een plek bij de laatste acht zeker te stellen. Emre Can verzorgde na zes minuten de 1-0 voor de thuisploeg en Jadon Sancho, dinsdagavond de aanvalspartner van Erling Haaland, maakte er binnen zestien minuut ook 2-0 van. Borussia Dortmund leek de wedstrijd zodoende 75 minuten lang uit te kunnen gaan spelen.

Maar niets was minder waar. SC Paderborn kwam tien minuten voor tijd via Julian Justvan op 2-1 tegen het in slaap gesukkelde Dortmund en een krankzinnige slotfase volgde. In de 95ste minuut dacht Haaland namelijk de beslissende 3-1 te verzorgen, maar de VAR had in aanloop van die aanval juist een overtreding van voormalig Fortuna-speler Felix Passlack gezien in het strafschopgebied aan de andere kant. Geen goal voor Dortmund dus, maar een penalty voor SC Paderborn. Prince-Osei Owusu wist wel raad met die kans en dwong met de 2-2 verlenging af. Haaland kon het amper geloven (zie foto), maar moest toch nog vol aan de bak.

De Noorse spits dacht na zes minuten in de verlenging wederom dat hij compleet gek werd. De spits scoorde namelijk weer, maar wéér leek de VAR een stokje voor zijn goal te gaan steken. Minutenlang werd er gekeken of de Noor buitenspel stond. Toch kwam er dit keer wel een verlossend antwoord: geen buitenspel en dus alsnog de beslissende 3-2 voor Borussia Dortmund. Daarmee won Dortmund alsnog van SC Paderborn, zoals traditioneel het geval is bij BVB. De vorige 25 wedstrijden tegen ploegen van een lager niveau werden ook allemaal gewonnen.

Werder Bremen
2 - 0
Greuther Fürth

Net als Borussia Dortmund liet ook Werder Bremen zich niet verrassen. Greuther Fürth werd met 2-0 verslagen door goals van Kevin Mohwald en Felix Agu. Bekijk hieronder welke ploegen zich woensdag ook nog kunnen plaatsen voor de kwartfinale van het DFB Pokal-toernooi.