Dortmund-baas verdedigt transferbeleid Bayern met sneer naar Engelsen

Reacties

Een opmerkelijk interview van Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke, die het niet eens is met de kritiek op Bayern München en Sadio Mané. Daarbij haalt Watzke uit naar Engelse analisten.

Dortmund-baas verdedigt transferbeleid Bayern met sneer naar Engelsen
© Imago

Oud-spitsen Dean Saunders en Michael Owen hadden zich laatdunkend uitgelaten over de transfer van Mané naar Bayern. Saunders vond het jammer dat Mané in zijn beste jaren naar Bayern gaat om in de derde versnelling te spelen bij een team dat zo dominant is in eigen land en Owen kon gewoon niet begrijpen waarom een goede speler als Mané Liverpool voor Bayern in zou ruilen.

'Je hebt in dit soort zaken altijd arrogante idioten', begint Watzke zijn interview met BILD op een stevige manier. 'Mané is een heel goede deal geweest, ik feliciteer Bayern dan ook. Ik weet dat het Duitse voetbal nog steeds een goede reputatie heeft', verdedigt de beleidsbepaler van Dortmund zijn eigen land. 'Engelse clubs hebben geen enkele Europese prijs gewonnen dit seizoen', drukt Watzke de Engelsen met de neus op de feiten.

In de Bundesliga zijn ze al flink aan het inkopen geslagen. Bayern haalde naast Mané ook Ajacieden Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui, Dortmund zelf verving Erling Haaland met toptalent Karim Adeyemi. Mario Götze vertrekt naar Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen sloeg toe door spits Adam Hlozek binnen te halen. De competitieorganisatie heeft bovengenoemde clubs allemaal aan elkaar gekoppeld in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen. Bayern opent tegen Frankfurt, Dortmund treft Leverkusen. De competitie begint op 5 augustus.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.