Dordrecht zet trainer De Nooijer aan de kant

Reacties

De wegen van trainer Gérard de Nooijer en FC Dordrecht scheiden per direct. De 49-jarige oefenmeester is bij de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie op non-actief gesteld. Om tien uur is er een bijeenkomst bij Dordt waar de spelers te horen krijgen dat er afscheid genomen wordt van De Nooijer.

Dordrecht zet trainer De Nooijer aan de kant

De trainer kreeg de boodschap al te horen. 'Ik heb met veel plezier bij Dordrecht gewerkt. Tot op het laatste moment', reageert De Nooijer. 'Ik heb alles gegeven, als ze het niet voldoende vinden is dat hun beslissing. Ik wil niet weg, de club wil van me af.'

Technisch directeur Peter Drijver gaf als voornaamste reden voor het beëindigen van de samenwerking dat De Nooijer te veeleisend en te professioneel voor zijn spelers zou zijn. Hij refereert daarmee met name aan de beperkte mogelijkheden die er bij een club als Dordrecht nu eenmaal zijn. De samenwerking tussen Drijver en De Nooijer was niet optimaal. Dordrecht zag zichzelf met de huidige selectie niet onderin staan, maar de kwaliteit van de spelersgroep is duidelijk te mager.

De tegenvallende resultaten spelen uiteraard een voorname rol in het ontslag van de ex-prof van onder meer Sparta, SC Heerenveen en Feyenoord. FC Dordrecht vergaarde dit seizoen slechts zes punten, in veertien gespeelde wedstrijden werd slechts één keer gewonnen. Afgelopen zaterdag ging zijn ploeg in eigen huis nog kansloos met 0-3 onderuit tegen FC Eindhoven. De Nooijer is al sinds 2013 bij FC Dordrecht. Eerst als assistent-trainer en daarna, sinds het ontslag van Ernie Brandts in februari 2015, als hoofdtrainer.

Vorig seizoen nog leidde hij Dordrecht naar de play-offs waarin De Schapenkoppen SC Cambuur op sensationele wijze uitschakelden waarna ze sneuvelden in de halve finale tegen Sparta. Na vorig seizoen verlieten veel belangrijke spelers Dordrecht. Onder anderen Gustavo Hamer, Denis Mahmudov en Jafar Arias zijn nu in de Eredivisie actief.

Assistent Scott Calderwood zal de taken van De Nooijer voorlopig overnemen. Hij is afgelopen zomer voor langere tijd vastgelegd, maar bezit niet over het hoogste trainersdiploma. De Nooijer had nog een contract tot het einde van dit seizoen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
FC Volendam
38
9
14
15
46-62
-16
41
17
FC Dordrecht
38
9
9
20
54-84
-30
36
18
Jong AZ
38
7
12
19
46-67
-21
33
19
Jong FC Utrecht
38
5
8
25
47-90
-43
23
20
Helmond Sport
38
4
10
24
37-72
-35
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.