Dordrecht nadert morsend Emmen, Telstar wint bizarre derby

In de jacht op de derde periodetitel heeft FC Emmen de eerste punten laten liggen. Noord-Hollandse derby werd een prooi voor Telstar, dat FC Volendam voor rust keihard over de knie legde.

SC Cambuur – FC Emmen 1-1
FC Emmen heeft een volgende stapje gezet op weg naar de derde periodetitel. De Drentse formatie incasseerde na vijf zeges het eerste puntenverlies. Bij SC Cambuur moest FC Emmen een tegenslag verwerken, want halverwege de eerste helft opende Alvin Daniels namens de thuisploeg de score. Hij benutte een strafschop die was toegekend na hands van Jeroen Veldmate. In de 71ste minuut tekende Cas Peters met zijn twaalfde treffer van het seizoen voor de gelijkmaker. Door het gelijkspel zag de Drentse formatie de voorsprong in de periodestand teruglopen tot één punt.

FC Eindhoven – FC Dordrecht 0-1
FC Dordrecht morste vorige week de eerste punten in de strijd om de derde periode. Maar dankzij de overwinning bij FC Eindhoven doet de ploeg van trainer Gérard de Nooijer weer helemaal mee. De treffer van Denis Mahmudov op aangeven van Gustavo Hamer in de tiende minuut bleek genoeg voor de drie punten, waarmee De Schapenkoppen FC Emmen op de hielen zitten.

Telstar – FC Volendam 5-2
FC Volendam heeft de periodetitelaspiraties in de koelkast moeten zetten. De ploeg van trainer Misha Salden keek na 38 minuten tegen een 5-0 achterstand aan. Mohamed Hamdaoui opende in de 23ste minuut het doelpuntenfestijn voor Telstar om kort daarna uit een vrije trap de marge te verdubbelen. Mede door fouten in de Volendamse defensie liepen De Witte Leeuwen in een tijdsbestek van een kwartier uit naar een 5-0 voorsprong. Shaquill Sno, Melvin Platje en Andrija Novakovich scoorden. In de tweede helft toonde Volendam herstel met goals van Enzo Stroo en Gijs Smal, maar het leed was al geleden. Daardoor verloor Volendam ook terrein in de strijd om de periodetitel, waar Telstar op de ranglijst naar de vijfde plaats klom.