Dordrecht-aanvoerder Hamer: 'Ik wil nog drie duels spelen in dit shirt'

Het zou vreemd zijn als FC Dordrecht de hoop op een stunt tegen Sparta opgeeft aangezien een ronde eerder de 1-4 nederlaag tegen Cambuur op legendarische wijze werd goedgemaakt. Nu de heenwedstrijd tegen de Spartanen eindigde in 1-2 is er zeker meer aanleiding om van een goed resultaat in Rotterdam (aanvang zondag om 16.45) te dromen.

'Sparta was zeker niet beter', luidde de conclusie van Dordrecht-aanvoerder Gustavo Hamer. 'Voor rust misschien wel, maar in de tweede helft kregen we zeker drie opgelegde kansen. Na die merkwaardige 1-1 moeten we gewoon zorgen dat het 1-1 blijft natuurlijk. Dan mag je niet de 1-2 nog tegen krijgen, maar het verandert niets aan het feit dat we daar moeten scoren.'

Trainer Gérard de Nooijer baalde ook dat zijn ploeg niet met een gelijkspel naar Het Kasteel afreist. 'Zeker als je naar de manier kijkt waarop we die goal tegenkrijgen, maar wij treuren niet, we gaan er gewoon voor. Dit resultaat en de manier van spelen in de tweede helft geeft vertrouwen. Wij gaan ernaartoe om de volgende ronde te halen. Er was gewoon heel weinig verschil waarneembaar tussen beide ploegen. Wij moeten vechtlust in de duels tonen, als we dat brengen hebben we een kans. Wij kunnen echt nog voor een verrassing gaan zorgen.'

Ook Hamer, die komend seizoen voor PEC Zwolle speelt, is overtuigd van de mogelijkheid op een nieuwe verrassing. 'We gaan daar ook kansen krijgen, we moeten ze alleen wel maken. Die tweede helft moeten we als voorbeeld nemen. Het is alles of niets, wij hebben tegen Cambuur laten zien dat we dat begrijpen. Ik wil nog drie wedstrijden in dit shirt spelen, daar ga ik alles in doen.'

Zowel De Nooijer als Hamer weet dat Sparta voor eigen publiek niet alleen de voorsprong kan verdedigen. 'Dat zou Advocaat misschien wel het liefst willen, maar daar heeft hij de ploeg niet voor en dat pikt het publiek daar niet', vindt de trainer. Hamer liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. 'Ze moeten iets laten zien voor eigen publiek, ze kunnen zich niet beperken tot tegenhouden. Wij moeten lef tonen en beseffen dat er wat te halen is. Tegen dit Sparta liggen er echt nog kansen voor ons.'